Bedelli Askerlik Ücretine Zam Geldi! İşte Belirlenen Yeni Rakam

Bedelli Askerlik Ücretine Zam Geldi! İşte Belirlenen Yeni Rakam

Bedelli askerlik ücretlerine zam geldi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bedelli askerlik ücretlerine de zam geldi. İşte 2024 yılı bedelli askerlik fiyatı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini duyurdu ve böylece 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon farkı netleşti. Verilerin açıklanmasının ardından asgari ücrete gelen zam belli oldu.

2024 Yılının İlk 6 Ayında Enflasyon Oranları

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, haziran ayı enflasyonu yüzde 1,64 olarak belirlendi. Bu veriler ışığında, altı aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 olarak hesaplandı. Bu oranlar, toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranını belirlemede kullanılıyor.

Memur ve Emekli Maaş Zammı

Toplu sözleşmeye göre, memur ve memur emeklileri 2024 yılı için yüzde 19,73 oranında zam alacaklar. Bu zam oranı, enflasyon farkı dikkate alınarak hesaplanmıştır ve memur maaş katsayısına göre düzenlenmiştir.

2024 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti

Memur maaş katsayısına göre belirlenen bedelli askerlik ücreti de 2024 Temmuz itibariyle 217 bin 851 TL olarak açıklandı. Bu ücret, enflasyon oranları ve memur maaş zamları göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.