Belediye Başkanı Dahil 44 Kişi Gözaltına Alındı

Belediye Başkanı Dahil 44 Kişi Gözaltına Alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İBB'ye yönelik soruşturması kapsamında, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney dahil 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki bazı şirketlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de bulunduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın açıklamasında, gözaltına alınması planlanan şüphelilerin, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun ve firari Emrah Bağdatlı ile ilişkili olduğu iddia edildi. Gözaltı kararı verilenler arasında, sosyal medya ile ilgili 9 kişinin de bulunduğu belirtildi.

Bu operasyon, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla başlayan süreçte yeni bir dalga olarak değerlendiriliyor. Daha önce İBB Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in oğlu Örsan Çetin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı. Bu son operasyonla, 31 Mart yerel seçimlerinde yönetimi el değiştiren Beyoğlu Belediyesi de soruşturma kapsamına dahil edilmiş oldu.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Operasyona ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çıkar amaçlı suç örgütü yönetme, irtikap, rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve kişisel verilerileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçları şüphelisi Murat ONGUN ve firari şüpheli Emrah BAĞDATLI ile irtibatlı Medya A.Ş, Kültür A.Ş ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı tespit edilen ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan GÜNEY’in de bulunduğu 35 şüpheli, yine Murat ONGUN kontrolünde faaliyet gösteren ve firari şüpheli Emrah BAĞDATLI ile irtibatları tespit edilen çıkar amaçlı suç örgütünün sosyal medya yapılanması kapsamında 9 şüpheli olmak üzere toplam 44 şüpheli şahıs hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.”

Gözaltı kararı verilen isimlerin evlerinde arama yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.