Belediye başkanlarından ramazan ayı mesajı

Belediye başkanlarından ramazan ayı mesajı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan dolayısıyla mesaj yayımladı.Şahin,...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Müslüman alemi tarafından büyük özlemle beklendiğini, mutluluk, manevi coşkular ve başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

Ramazan ayının aynı zamanda bir yardımlaşma ve paylaşma mevsimi olduğunun altını çizen Şahin, zekat, filtre ve sadakalarla kardeşliği pekiştireceğini gönülleri birleştireceğini kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle toplu iftarlar yapılamayacağını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, kalabalık iftar sofralarımız olmayacak ama bu durum iftarlarımızı paylaşmaya asla engel değildir. Yapacağımız ayni ve nakdi yardımlarla fakir ve muhtaç durumdaki kardeşlerimizin sofralarında gönüllerimizi ve dualarımızı buluşturacağız. Daha çok ailemizle geçireceğimiz bu dönemi aile bağlarımızı güçlendirmek için fırsat olarak görmeliyiz. Ramazan'ın manevi güzelliklerini ve heyecanını evlerimizde aile bireylerimizle, özellikle çocuklarımızla yaşamalıyız."

- Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu

Fadıloğlu da İslam alemi olarak Ramazana girmenin mutluluğunu yaşadıklarını, ülkeye, tüm İslam alemine huzur, barış ve refah getirmesi temennisinde bulundu.

İnsanlık alemine rahmet ve mağfiret yönünden müjdeler verdiğini belirten Fadıloğlu, bir kurtuluş kapısı olduğunu, ibadetlerle geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Salgın nedeniyle bir araya gelinmemesi çağrısında bulunan Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren pandemi nedeniyle bu sene de Ramazan ayının pek çok güzelliğini hem kendi sağlığımız hem sevdiklerimizin sağlığı hem de toplum sağlığı için evlerimizde sadece ailelerimizle birlikte yaşamalıyız. Sahuru da iftarı da kendi evlerimizde yapmalıyız. Salgın hastalığın yayılımını arttıracak akrabalarımız ve komşularımızla birlikte toplu iftarlar yapmamalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın da belirttiği gibi teravih namazlarını evlerimizde kılmalıyız. Bir yılı aşkın süredir mücadele ettiğimiz bu salgın hastalıktan kurtulana kadar hep birlikte sabrederek kendimizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atacak davranışlardan uzak durmalıyız. Maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere devletimizin ve kurumlarının almış olduğu tüm tedbirlere ve belirlediği tüm kurallara titizlikle uymalıyız. Bu kuralları ihlal etmenin bir kul hakkı olduğunu unutmamalı, el ele verip bu virüsü hep birlikte yenmeliyiz."

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.