Belediyeden yoksul ailelere aylık 1650 tl odun ve kömür yardımı! İşte başvuru detayları

Belediyeden yoksul ailelere aylık 1650 tl odun ve kömür yardımı! İşte başvuru detayları

Belediyeler, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli ailelere kış hazırlığı için 1650 liraya varan destek sağlıyor. Bulunduğunuz il veya ilçenin belediyesi bu hizmeti kapsıyorsa sizde faydalanabilirsiniz. İşte Detayları...

Aile Destek Programı kapsamında belediyeler tarafından dar gelirli ailelere yönelik başlatılan yakacak yardımı başladı. Bulunduğunuz belediyenin bu program kapsamında yer aldığını öğrenebilmek için aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

Başvurular Başlıyor: Odun, Kömür ve Yakacak Yardımı

Kış ayları yaklaşırken, dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere odun, kömür ve yakacak yardımı yapılıyor. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, ihtiyaç sahibi aileler tespit edilerek, hane içinde kişi başına düşen geliri asgari ücretin 1/3'ünden az olanlara karşılıksız olarak yakacak yardımı yapılıyor.

komur-yardim.jpg Kömür Yardımı

Yakacak Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Odun, kömür ve yakacak yardımına başvuruları İçişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesi olan turkiye.gov.tr üzerinden yapabilirsiniz. Ancak, başvuru öncesinde ikamet ettiğiniz bölgenin ilçe veya büyükşehir belediyesine giderek Sosyal Yardım Başvuru Formunu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken "Yakacak Yardımı" seçeneğini işaretlemek, işlemlerinizi hızlandıracaktır.

Yakacak Yardımı Miktarları

Yakacak yardımı miktarları, bulunduğunuz il ve ilçeye göre değişiklik göstermektedir. Bu miktarlar genellikle 650 TL'den başlayarak artar. İhtiyaç durumuna göre, 850 TL, 1050 TL, 1200 TL, 1400 TL ve 1650 TL gibi farklı yardım seçenekleri sunulmaktadır.

Yakacak yardımı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere kış aylarında sıcak ve güvende olmalarını sağlamak amacıyla sunulan önemli bir destektir. Başvurularınızı zamanında yaparak, bu yardımdan faydalanma şansını yakalayabilirsiniz.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum