“Beyaz Eldivenler; Sağlıkla İnşa Edilen Nesiller” Projesi

“Beyaz Eldivenler; Sağlıkla İnşa Edilen Nesiller” Projesi

Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca Silopi’de “Beyaz Eldivenler; Sağlıkla İnşa Edilen Nesiller” Projesi etkinliğine katıldı.

Kaymakam Can Kazım Kuruca ile Eşi Eda Kuruca, Kaymakam Refiki Ahmet Berkay Deniz, e-Twinning Ulusal Destek Servisi tarafından ‘’Ulusal Kalite Etiketi’’ ile ödüllendirilen “Beyaz Eldivenler; Sağlıkla İnşa Edilen Nesiller Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.

E-twinning kapsamında yürütülen bu projede, öğrencilere kişisel temizlikleri ve çevre temizliği konularında küçük yaşlardan itibaren, aile ve okul desteği ile farkındalık ve bilinç kazandırmak, öğrencilere temizlikle ilgili verilecek uygulamalı eğitimler ile bilgi düzeylerini yükseltmek, bunu bütün yaşantılarına uyarlamaları amaçlanıyor.

İlçedeki bütün okullarda uygulanmaya konulmuş olan bu projede Türkiye’den 10 farklı okul dahil oldu.

Proje kapsamında yapılan etkinliklerle 5000 öğrencinin hijyen eğitimi alması sağlandı ve proje, 2022 (UPUES) Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nda Bildiri olarak kabul edildi ve sunuldu.

Proje kapsamında; İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Gençlik ve Spor Müdürü Adil Özer, İlçe Sağlık Müdürü Barış Demir, İlçe Müftüsü Ahmet Gezer, Öğrenci ve öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte farkındalık yaratılması amacıyla, Kaymakam Kuruca ve katılımcılar tarafından çevre temizliği yapıldı.

Etkinlik sonrası Kaymakam Kuruca, katılımcılara ve projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

silopi-de-beyaz-eldivenler-saglikla-insa-edilen-nesiller-projesi-etkinligi-duzenlendi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.