BİK Yönetim Kurulu 2023 Yılı 16. Toplantısı Yapıldı

BİK Yönetim Kurulu 2023 Yılı 16. Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu’nun 2023 Yılı 16. Toplantısı 8 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, 2023 yılı 16. toplantısını 8 Ağustos 2023 tarihinde Kurumun Genel Müdürlük binasında gerçekleştirdi. Toplantıda, resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, basın çalışanlarına yönelik borç para ve gazetelerin kredi talepleri görüşülerek karara bağlandı.

195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun, 31 Mart 2023 tarihine kadar yürürlükte bulunan Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’ne Dair Kararlar

Resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı gazeteler hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi neticesinde;

Antalya’da yayımlanan iki gazetenin Sevk Edilen İlanın Gününde Yayımlanma Şartını; Tunceli ve Siirt’te yayımlanan iki gazetenin Sayfa Düzeni Şartını; Tunceli ve Konya’da yayımlanan iki gazetenin Defter Tutma Şartını; İzmir’de yayımlanan bir gazetenin Asgari Kadro Şartını; Yozgat’ta yayımlanan bir gazetenin ise Asgari Fiili Satış Şartını ihlal etmeleri nedeniyle; 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Antalya’da yayımlanan iki gazeteye 7’şer gün, Tunceli ve Siirt’te yayımlanan iki gazeteye 1’er gün, Konya, Tunceli, İzmir ve Yozgat’ta yayımlanan dört gazeteye 3’er gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Borç para ve yardımlar

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında, Kurumun Teşkiline Dair 195 sayılı Kanun’un 2. maddesinin üçüncü ve beşinci fıkraları ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği ve 68 Sayılı Genel Kurul Kararının ilgili hükümleri uyarınca, basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para vermekte ve yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımlar yapmaktadır.

Bu kapsamda resmi ilan yayımlama hakkını haiz gazetelerde fikren veya bedenen çalışan 35 kişinin borç talepleri kabul edilerek; 35 basın mensubunun her birine 6.000 Türk Lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 210.000 Türk Lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi.

Bunun yanı sıra Malatya’da yayımlanan bir gazetenin kredi talebi uygun bulundu.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.