BİLSEM İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLANDI

BİLSEM İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLANDI

Cizre İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim görecek öğrencileri tanılama ve yerleştirme sürecine yönelik yapılacak iş ve işlemlerle ilgili Cizre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal başkanlığında, bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Cizre İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) eğitim görecek öğrencileri tanılama ve yerleştirme sürecine yönelik yapılacak iş ve işlemlerle ilgili Cizre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal başkanlığında, bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Cizre Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, RAM Müdürü Abdülbaki Sülger, BİLSEM Müdürü Murat Işıkoğlu, okul müdürleri ve müdür yardımcıları ile sınıf öğretmenleri katıldı.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Özlem Usul, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik yaptığı sunumda; özel yetenekli öğrencilerin özellikleri, özel yetenekli öğrencilere sunulan özel eğitim hizmetleri, BİLSEM’in önemi ve öğrencilerin bu merkezlere yönlendirme sürecine ilişkin detaylı bilgi ve açıklamalarda bulundu.

BİLSEM’in eğitim programına ilişkin bilgi verildiği toplantıda, öğrencilerin eğitimlerini aksatmayacak şekilde kendi özel yetenekleri ve yeterliliklerinin farkında olmalarını sağlayarak tamamen akademik ders programlarının dışında proje tabanlı gelişimi hedefleyen çok yönlü bir çalışma mekanizması olduğuna dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.