Binlerce kilometre uzaktan geldiler! Öğrencilere Beşiktaş Forma Hediye Ettiler

Binlerce kilometre uzaktan geldiler! Öğrencilere Beşiktaş Forma Hediye Ettiler

1903 Karakartallar Derneği, ‘Uludere Gülyazı Köyü’nde eğitim ve dayanışma seferi projesi’ kapsamında Gülyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi\'ni ziyaret etti.

1903 Karakartallar Derneği, ‘Uludere İlçesi Gülyazı Köyü Eğitim ve dayanışma seferi projesi’ kapsamında Irak Sınırının sıfır noktasında bulunan Gülyazı Köyü Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencileri ziyaret etti. Ziyaret kapsamında okulun bahçesine ve duvarlarına Beşiktaş bayrakları asıldı. 1903 Karakartallar Derneği tarafından okulda okuyan yaklaşık 500 öğrenciye Beşiktaş forması ve ve çeşitli hediyeler dağıtılırken renkli görüntüler ortaya çıktı.

3-5.jpg ‘Uludere İlçesi Gülyazı Köyü Eğitim ve dayanışma seferi projesi’ kapsamında ayrıca öğrenciler için tören düzenlendi. Düzenlenen törene Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mikail Demirtaş Gülyazı köyü muhtarı Mesut Güney, Gülyazı, Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Suat Alvur, 1903 Kara Kartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul bahçesi siyah beyaz bayraklar ile donatılırken, etkinliğe katılan öğrenci ve veliler ise Türk bayrağını bir an olsun ellerinden bırakmadılar. Çalınan Beşiktaş marşlarına öğrenciler eşlik etti.

Öğrenciler balon patlatma yarışması, çift kale gösteri maçı ve folklor gösterisi gerçekleştirdiler.

3-17.jpg

Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın; “Beşiktaş kulübü tarih boyunca devletimizin milletimizin yanında olduğunu her zaman göstermiştir. Bugün burada da çocuklarımız için sosyal sorumluluk adına bizlerle iletişime geçerek, çocuklarımıza yardımcı olarak forma, krampon, çocuklarımızın neye ihtiyacı varsa onları gidererek bizleri çok memnun etmişlerdir. Bugün burada toplanma amacımız beşiktaşın aslında ne kadar civan mert olduğunu göstermek içindir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için forma, krampon, spor malzemesi getirdiler. Uludere’yi tanımak, görmek, gezmek ve tanıtmak için çok güzel etkinlik oldu” dedi.

1903 Karakartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya; “Beşiktaş Jimnastik kulübünün Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu yolda bizim derneklerimizin de Türkiye’nin her tarafında etkinlikleri vardır. Bugünde bize kısmet oldu. Daha önce bölgede Van’da, Hakkari’de, Kerkük’te ve daha bir çok yerde yaptığımız eğitim seferlerinden birine bunuda ekledik. Burada arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin heyecanını görmekte bizim için çok keyif verici oldu. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle ülkemizin bir bütün olduğunu, gençlerimizle bir bütün olarak kucaklaşmakta bizim spor kulübümüz için iyi oldu. Kulübümüz deprem bölgesindeki 3-4 ilimizde okullarımızı açmıştı. Devamında da bizim burada olmamızda büyük anlam taşıdı. İnşallah devamıda gelecek” dedi.

3-18.jpg

Gülyazı Köyü Muhtarı Mesut Güney ise; “birkaç ay önce ben derneğimize ulaştığımda gösterilen ilgi ve alakayı görünce duygulandım. 1903 karakartallar derneğinin böyle etkinliklerinin dünya çapında olduğunu öğrendik ve çok mutlu olduk. Bu şekilde yakınlık göstermeleri, yanımızda olmaları, çovuklarımızın içlerinde olmaları bizi çok mutlu etti. Çok anlamlı görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin bir ucundan İstanbul’dan kalkıp Şırnak’ın en ücra köşelerinden birine binlerce kilometre öteye gelip bu hissiyatı vermek, bu yakınlığı göstermek çok güzel bir duygu. Bizleri çok duygulandırdı. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.