Bir dönemin en popüleri olan Omegle neden kapandı? Omegle nedir?

Bir dönemin en popüleri olan Omegle neden kapandı? Omegle nedir?

Günümüzde internetin bu kader erişilebilir ve yaygın olmadığı dönemlerde dünyanın bir numaralı çevrimiçi görüntülü görüşme platformu olan Omegle kapandı. Omegle neden kapandı? Omegle nedir?

Akıllı telefonların bu kadar gelişmediği ve mobil uygulama pazarının da bu denli büyük olmadığı dönemlerde insanların rastgele kişilerle görüntülü görüşme yapmalarına olanak tanıyan sınırlı sayıda çok az platform ve uygulamalar bulunuyordu.

OMEGLE NEDİR?

Omegle, kullanan kişiler için herhangi bir üyelik gerektirmeyen internet üzerinde dünyanın her yerinde insanlarla sohbet etme olanağı tanıyan bir internet sitesidir. 2009 yılında 18 yaşındaki Leif K-Brooks isimli kişi tarafından kuruldu. Sitede 2010 yılı Mart ayında görüntülü sohbet etme özelliğini kullanıcılarına sundu. Görüntülü sohbet özelliği gelmesiyle site oldukça popülerlik kazandı. Yeni kurulduğu 2009, 2010 yılında günlük 160 binden fazla ziyaretçi rakamına ulaştı.

OMEGLE TÜRKİYE’DE NEDEN YASAKLANDI?

Omegle sitesinin yeterli denetlenmediği gerekçesiyle bir çok ülkede yasaklanırken, 5651 sayılı kanun kapsamında 09/06/2014 tarihinde alınan mahkeme kararıyla Türkiye’de de erişime engellenmiştir

OMEGLE NEDEN KAPANDI?

Omegle sitesi kurucusu Leif K Brooks siteye bir mezar taşı koyarak sitenin neden kapandığını ifade etti. Brooks şunları yazdı, “... Ne yazık ki, doğru olan her zaman geçerli değildir. İstediğim kadar koşullar farklıydı, bu kavganın stresi ve gideri, mevcut Omegle işletme stresi ve gideri ile birleştiğinde, ve kötüye kullanımı ile mücadele etmek çok fazladır. Omegle’ı işletmek artık finansal veya psikolojik olarak sürdürülebilir değildir. Açıkçası, 30’lu yaşlarımda kalp krizi geçirmek istemiyorum...”

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.