Bitlis’ten Gelen Öğrenciler Vali Pehlivan’ı Ziyaret Etti

Bitlis’ten Gelen Öğrenciler Vali Pehlivan’ı Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde yürüttüğü “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Bitlis Tatvan’dan gelen öğrenciler Şırnak’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı buldu.          

Ankara, Konya, İstanbul, Edirne, Manisa, Antalya ile Hakkâri’den gelen “Biz Anadoluyuz” öğrencilerinin ardından proje koordinatörleri ve gönüllü öğretmenlerle birlikte Bitlis Tatvan’daki ortaokullarından Şırnak’a misafir olan 39 öğrenci Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda proje koordinatörleri, öğretmenler ile misafir öğrencileri pandemi şartlarına riayet ederek iki grup halinde ağırlayan Vali Pehlivan, öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti, kenti tanıtıcı bilgiler verdi; öğrencilere “Yaşayanların Dilinden Çanakkale Muharebeleri” adlı kitap ve çeşitli hediyeler verdi.            

Vali Pehlivan; “Proje kapsamında, ziyaretler gerçekleştirmek suretiyle birbirlerine misafir olan öğrencilerimiz ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını tanıyarak hem millî ve manevî değerlerimizi paylaşıyor hem de kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiriyorlar. Sizler doğu ile batı, güney ile kuzey arasında bir nevi gönül köprüsü kuruyorsunuz. Siz sevgili öğrencilerimizi İlimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.       

Misafir öğrenciler de söz alarak, pek çok ziyaret gerçekleştirdiklerini, bu sayede Şırnak’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından görme imkânı bulduklarını belirttiler; Şırnak’ın misafirperver insanlarıyla tanıştıklarını, sıcakkanlılıkla karşılandıklarını ve bütün Şırnak’ın gösterdiği misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Günün anısına yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik de ziyarete iştirak etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.