Boğulmalara Karşı Şırnaklı Çocuklar  Yüzme Öğreniyor

Boğulmalara Karşı Şırnaklı Çocuklar Yüzme Öğreniyor

Hava sıcaklığının yer yer 40 dereceyi aştığı Şırnak ve çevre illerinde boğulma vakalarına karşı çocukların güvenli bir ortamda serinlemesi için adeta "yüzme eğitimi" seferberliği başlatıldı.

Valilik organizasyonunda kaymakamlıklar ve AFAD tarafından özellikle yaz aylarında Dicle Nehri kenarına yerleştirilen levhalarla vatandaşlara uyarı yapılırken, yazın sıcak geçtiği Cizre, İdil ve Silopi ilçesinde yüzme havuzlarında verilen eğitimle çocuklar hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor. 3 yılda, il genelinde 47 bin 113 kişiye yüzme kursu verildi.

AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, Şırnak'ın Dicle Nehri ve Habur Çayı ile önemli bir su havzasına sahip olduğunu belirterek, "Şırnak'ta son 10 yılda yaz aylarında risk taşıyan alanlarda suya giren 36 kişi boğuldu. Kurum olarak boğulma vakalarını sıfıra indirmek için yıl içerisinde okullarda eğitim verdik." ifadelerini kullandı.

İşlek, boğulma ihbarları olduğunda Cizre Belediyesi su altı arama kurtarma, dalgıç ekipleri ile olay yerine hızla intikal ettiklerini ifade etti.

Riskli sulara girilmemesini isteyen İşlek, "Çok iyi yüzme bilen birinin dahi Dicle Nehri'ne ve baraj göletlerine girmemesi gerekiyor. Yüzey akıntısı az gibi görünse bile akarsulara girmek tehlikeli. Su, zemininin bataklık olması durumunda kişiyi dibe çekerek boğulmaya neden olmakta." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Şükrü Karaberk, Bakanlığın projesi ile son yıllarda il ve ilçelerde açık ve kapalı yüzme havuzları yapıldığını belirterek, çocuk ve gençlerin hem serinlediğini hem de yüzme öğrendiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.