Bölge Tüccarlarının Yaşadıkları Sorunlar Konuşuldu

Bölge Tüccarlarının Yaşadıkları Sorunlar Konuşuldu

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Irak KYB'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, IKYB planlama Bakanı Dr. Dara Reşit, IKYB oluşumlardan sorumlu devlet Bakanı Aydın Maruf ve T.C Erbil Başkonsolos Memet Mevlüt Yakut, Ticaret Ataşesi Kerem Tuzlu ile Gümrük Ataşesi Kemal Bahadır’ı ziyaret etti.

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere IKBY’ye giden Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, beraberinde Meclis Başkanı Mesut İverendi, TSO üyesi İsmail Can ile birlikte, IKYB Planlama Bakanı Dr. Dara Reşit, IKYB oluşumlardan sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf ve T.C Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut, Ticaret Ataşesi Kerem Tuzlu ile Gümrük Ataşesi Kemal Bahadır’ı ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde bölge tüccarlarının yaşadıkları sorun ve çözüm önerileri konuşularak iki ülke arasında yapılabilecekler, ihracatın arttırılması ile ihracatçıların sorunları, bölge ve Türkiye için önem taşıyan Habur Sınır Kapısının işleyiş hakkında görüşmelerde bulunuldu.

Özellikle T.C Erbil Başkonsolosluğu ziyaretinde, yakın zamanda Erbil-Süleymaniye yolunun geçiş güzergahında bulunan köylerde yolların kapatılması ile ilgili yaşanılan sorunlarla ilgili başkonsolosluğun göstermiş olduğu yoğun çaba takdire şayan olduğunu bildiren Başkan Yıldırım, bu konuda gösterdikleri hassasiyet için Başkonsolos Memet Mevlüt Yakut’a teşekkür etti.

Başkan Yıldırım, girişimler sonucu Başkonsolos Yakut’un yoğun çabası ile Erbil -Süleymaniye Ulaşımında Hiran-Sktan güzergahının Türk Tırlarının geçişinde açık tutulacağının müjdesini aldıklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.