Bölgede daha önce olmadı, sel faciasında 3 kişi öldü

Bölgede daha önce olmadı, sel faciasında 3 kişi öldü

Aydın'ın Söke ilçesinde sağanak nedeniyle oluşan sele kapılan 3 kişi öldü, kaybolduğu bildirilen 1 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Dün gece Aydın bölgesinde başlayan şiddetli yağmur, Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde sel felaketine yol açtı. Tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı, bazı ev ve iş yerleri suyla doldu.

Selden etkilenen bölgelere itfaiye, jandarma, polis, AFAD, DSİ ve Karayolları ekipleri sevk edildi, İzmir’den takviye ekipler gönderildi.

Demirçay Mahallesi’nde düzenlenen nişan törenine katılan Hacer-Ali Alptekin çifti ve Erhan Kavaklıçay, sel sularına kapıldı ve bazı araçlar sürüklendi. Hacer Alptekin ve Erhan Kavaklıçay’ın cenazeleri bulundu, Ali Alptekin için arama çalışmaları devam ediyor.

Söke’ye bağlı Güneyyaka Mahallesi’nde Nurten Sivritaş’ın cenazesine ulaşıldı.

"Buralarda görülmüş şey değil"

Demirçay Mahallesi Muhtarı Mustafa Altın, gece saat 02.00 sıralarında başlayan sağanağın yarım saat etkili olduğunu belirtti.

Gece nişan merasimi düzenlendiğini aktaran Altın, "Yarım saat içerisinde biz de ne olduğunu anlamadık. Bizim burada bu hiç görülmüş bir şey değil. Nişandan çıkan bir arkadaş eşiyle birlikte yanlarında da genç bir çocuk var. Şuradan aşağı inince sele kapılmışlar. İkisinin cenazesini bulduk." dedi.

Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada da aşırı yağışlar sonucu 7 vatandaşın mahsur kaldığı, 68 evin su baskınından etkilendiği bilgisine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.