Brezilyalı Kadın Müslüman Oldu!

Brezilyalı Kadın Müslüman Oldu!

Kilis'te tarihi yerleri gezmek için gelen Brezilya vatandaşı Luciola De Souza Santoz Coelho, Müslüman oldu. Hatice ismini seçen 58 yaşındaki kadın, çok mutlu olduğunu söyledi.

Kilis’in tarihi yerlerini gezmek için gelen De Coelho, İl Müftülüğüne gelerek Müslüman olmak istediğini belirtti. İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, kendisine İslam’ın temel inançları ve ibadetleri hakkında bilgi verdi. Kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan De Coelho, Hatice ismini aldı.
İl Müftüsü Bozkurt, dua ederek De Coelho’yu tebrik etti. Bozkurt, daha sonra kendisine ihtida belgesi taktim etti. Konuyla ilgili konuşan Müftü Bozkurt, ‘‘Brezilyalı bir kızımız Müslüman olmak istediğini söyledi. İsminin Lucıola olduğunu ve Peygamber Efendimiz’in hayatını araştırdığını, efendimizin merhameti, şefkatinden ve insanlara karşı diyaloglarından çok etkilenerek Müslüman olma kararını almış ve bizlere müracaat etti, biz de Kelime-i Şehadet getirterek Müslüman olmasını sağladık. İslam’a girmekle günahların tamamının af olduğunu, bundan sonra bizlerin öz kardeşi olduğunu ve yaptığı iyilikleri de günahları da yazılacağını anlattık. Allah’ın farz kıldığını yerine getirmesi gerektiğini ve bu şekilde hayatını devam etmesi gerektiğini, bu dünyanın geçici, ahiret hayatının ebedi olduğunu, Müslüman olan kimsenin mutlaka cennete gireceğini müjdeledik" dedi.

mussluman.jpg Brezilyalı Kadın

58 yaşında Müslümanlığı kabul ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, ‘‘58 yaşındaki Brezilyalı Lucıola De kardeşimiz Hatice ismini beğenerek Müslüman oldu çok mutluyum ve bir o kadarda gururluyum. İslam dininin son din olduğunu ve ebedi bin din olduğunu tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz Hatice’den çok memnun kaldık hayırlı uğurlu olsun inşallah’’ diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum