Bu bölümlerden mezun olanlara müjde: Bakanlık 3209 personel alımı yapacak

Bu bölümlerden mezun olanlara müjde: Bakanlık 3209 personel alımı yapacak
Diyanet İşleri Başkanlığı farklı kontenjanlarda olmak üzere 3209 personel alımı yapacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplam 3 bin 209 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların 20 Nisan 2026 itibarıyla başladığı bildirildi.

Yayımlanan ilana göre alımlar, 4/B sözleşmeli statüde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 2 bin 500 imam hatip ve 709 Kur’an kursu öğreticisi istihdam edilecek. İmam hatip kadrosunda en büyük kontenjan 1.300 kişi ile ilahiyat fakültesi mezunlarına ayrılırken, diğer kontenjanların ön lisans mezunları ve hafızlık şartına göre dağıtıldığı belirtildi. Kur’an kursu öğreticisi alımlarında ise kadın adaylara yönelik kontenjanlar dikkat çekti.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Adayların başvuru yapabilmesi için 2024 KPSS’den en az 50 puan almış olması (KPSSP122, P123, P124), ilgili kadro için belirlenen öğrenim şartını taşıması ve gerekli durumlarda hafızlık belgesine sahip olması gerekiyor. Ayrıca adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan şartları sağlaması ve hâlihazırda aynı unvanda Diyanet bünyesinde çalışmıyor olması şartı aranıyor. Adaylar yalnızca bir kontenjan grubu için başvuru yapabilecek.

BAŞVURULAR 4 MAYIS’A KADAR

Başvurular 20 Nisan – 4 Mayıs 2026 tarihleri arasında, saat 16.30’a kadar “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden online olarak yapılabilecek.

Başvuru sürecinin ardından KPSS puan sıralamasına göre kontenjanın üç katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda adaylar; Kur’an-ı Kerim’den 70 puan, dini bilgilerden 20 puan ve hitabetten 10 puan olmak üzere değerlendirilecek.

EĞİTİM SONRASI GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Sözlü sınavdan en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak ve başarı sıralamasına göre yerleştirme yapılacak. Atanmaya hak kazanan adaylar, Diyanet Akademisi’nde eğitim aldıktan sonra görevlerine başlayacak.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.