Çakırsöğüt, Xare Kıra, Xara Beyte, Kenyapır-Qelaçke ve Cezaevi Yol Çalışması Bitti

Çakırsöğüt, Xare Kıra, Xara Beyte, Kenyapır-Qelaçke ve Cezaevi Yol Çalışması Bitti

Şırnak’ın tek yeşil alanı olan bağ ve bahçelerle dolu Çakırsöğüt, Kenyapır-Kelaçke mevkisindeki toprak yolda beton yol yapım çalışması son buldu.

Şırnak’ta yeşil doğası ile kendine hayran bırakan ve neredeyse tek yeşil alanı olan, bağ ve bahçelerle dolu Çakırsöğüt, Ğare Kıra, Ğare Beyte, Kenyapır-Kelaçke ve Cezaevi mevkisindeki bahçe sahipleri yıllar sonra yoldaki toz ve topraktan kurtuldu. 1 Ay önce başlatılan çalışma büyük emekler sonucunda son buldu.

3.jpg

Son yıllarda bir mahalle kadar yerleşimin olduğu alanda yapılan fizibilite ve genişletme çalışmalarından sonra bugün itibari ile yolun betonlama çalışmaları bitti. Yolun bitmesi ile elektrik ve aydınlatma direklerinin yerleştirilmesi ile beraber şehrin gürültüsünden kaçan vatandaşları için çok güzel bir yürüyüş yeri oldu. Yaklaşık 3 buçuk kilometre beton yol yapılan bölgede bahçe sahipleri rahat bir nefes almaya başladı. Bahçe sahipleri, uzun zamandır yolun yapılmasını beklediklerini ve bugün itibari ile bölgede yol betonlama çalışmalarının bittiğini ve emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi. Ayrıca vatandaşlarımız da bu yolu doğa yürüyüşü için kullanabilir, daha rahat bir nefes alabilirler dedi.

1.jpeg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.