Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünü ziyaret ederek Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

              Vali Pehlivan başkanlığında, Vali Yardımcısı Murat Ekinci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, Müdür Yardımcısı Cengiz Eren ve şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2021 yılında Şırnak genelinde çevre ve şehircilik alanında tamamlanan, devam eden ve 2022 yılı için planlanan proje ve yatırımlara ilişkin değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu, muhtelif kararlar alındı.

              Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün 2021 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda Şırnak Merkez ve İlçelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 590 tane konut, 94 işyeri 2021 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

              2021 yılında Şırnak Belediyesi tarafından 466 hak sahibine toplam 6.586.650 TL dükkân kirası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce 13.655.925 TL konut kirası olmak üzere toplam 20.242.575 TL ödeme yapıldığı açıklanan toplantıda TOKİ Uygulama Alanı dışında kalan, konut veya işyeri almayan hak sahiplerinin zararlarının nakdi olarak karşılanmasına yönelik çalışmalar ile ilgili olarak icmal listeleri Valilik Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığına bildirilmiş olup uzlaşı sağlanıp sulhname imzalamaya yönelik görüşmelerinin başladığı aktarıldı.

              Vali Pehlivan bu kapsamda sulhname imzalayan 260 kişiden 246 hak sahibine 44.981.534,82 TL ödeme yapıldığını, kalan 14 kişiye 1.961.517,30 TL ödenek kuruma aktarılmış olup ödemenin en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

              Toplantıda Şırnak Merkez Kent Meydanı 95 Dükkânlı Ticaret Merkezi Projesi ile Peyzaj düzenleme ve İyileştirme Projesi işinin tamamlanmış olup hak sahiplerine teslim işlemlerine başlandığı vurgulanırken, toplam proje maliyetinin 28.873.000 TL olduğu aktarıldı.

              Terör olaylarında evleri zarar gören vatandaşlara 2021 yılı dönemi içerisinde konutlar için 4 kura çekilişi gerçekleştirildiğini açıklayan Vali Pehlivan; “590 daire dağıtımı hak sahiplerine teslim edildiğini ve 2021 yalında teslim edilenlerle birlikte merkez ve ilçelerinde toplamda 10.087 konut ve 590 işyerinin hak sahiplerine teslimi gerçekleştirilmiştir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.