Çevre Temizliğinden Kim Sorumlu?

Çevre Temizliğinden Kim Sorumlu?

Şırnak’ta çoğu sokak ve caddelerin çöp içinde kaldığından dert yanan vatandaşlar temizlik sorununun bir türlü çözüme kavuşamadığını, belediyenin bu konuda yetersiz kaldığını dile getiriyor.

Çöpten ve çevre kirliliğinden rahatsız olduklarını ve böylesine ufak sorunların dahi çözülememesinden dolayı artık bıktıklarını dile getiren vatandaşlar yaz aylarında ayrı, kış aylarında ise ayrı sorunlarla boğuştuklarını anlattı.

Hem halkın hem de belediyenin çevre temizliğine yeteri kadar dikkat etmediğini aktaran Rabia B.; “En önemlisi yollarımızın geliştirilip tekrardan bozulmaması şartıyla yolların temizliğine ve düzenine önem verilmesi gerekiyor. Her yol yapımından sonra tekrar tekrar yol çalışması yapılmamalı. Doğru düzgün yapılsın ve bir daha ellemesinler” diye konuştu.

Çevre temizliğine halkın da büyük önem vermesi gerektiğini söyleyen Rabia B.; “Çevre temizliği konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Gerekli önlemler alındığı sürece kimsenin zarar görmeyeceğini düşünüyorum. Belediyemizin kendi halkı için büyük bir özen ve içtenlikle temizlik ve bakım yapmasını diliyorum” dedi.

Sokaklarda bulunan çöp konteynırlarının ağzına kadar çöple dolduğunu ve artan çöplerin konteynırların dışına taşması nedeniyle etrafa hep kötü bir koku yaydığını hem de kötü bir görüntü kazandırdığını aktaran vatandaşlar konteynır sayısının artmasını talep ediyor.

Belediyenin kanunlar çerçevesinde tahsil ettiği emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve eklentilerini ödemelerine rağmen ufak bir hizmet isteklerinin karşılanmasını bekleyen vatandaşlar şehir merkezinin temizliği gibi müracaatlar yapılmadan çevre temizlik sorununun halledilmesini bekliyor.

Büyükşehirlerde olduğu gibi enerji, yakıt gibi çöpün tekrar kazanılmasını sağlayacak yöntemleri uygulamak gerekiyor. Kent içindeki çöp biriktirme yerlerini yer altına almak, ayrıştırılmış çöp toplama yöntemini yaygınlaştırmanın öncelikli işler olması gerekiyor.

 

 

47543f52-ec71-4b6a-8af5-7216a962d22d.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.