Ceza almayan yok! TFF, gece yarısı faturasını açıkladı

Ceza almayan yok! TFF, gece yarısı faturasını açıkladı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, disipline sevk edilenlere verilen cezaları açıkladı.

G.Saray Başkanı Dursun Özbek 21 gün hak mahrumiyeti, F.Bahçe Başkanı Ali Koç 200 bin lira para cezası, Jorge Jesus 1 maç men ve 130 bin lira para cezası, Emre Belözoğlu'na ise 2 maç men cezası geldi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, PFDK, başkan Dursun Özbek'e kulüp sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası uyguladı.

ALİ KOÇ'A 200 BİN LİRA

Kurul, başkan Ali Koç'un ise kulüp resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ve paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezası verilmesi yönünde karar aldı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN CEZASI 52 BİN LİRA

Disiplin Kurulu, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun ise basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 52 bin lira ile cezalandırılmasına hükmetti.

JESUS'A 1 MAÇ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı getirdi. Kurul, Portekizli teknik adama 1 maçlık cezayı Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki Corendon Alanyaspor maçında rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle verdi. Jesus'a Alanyaspor maçındaki ihlali ile UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile oynanan karşılaşma sonrasındaki sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle toplamda 130 bin lira para cezası da uygulandı.

EMRE BELÖZOĞLU, 2 MAÇ CEZA ALDI

PFDK, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'na 2 maç men cezası verdi. Kurul, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasında kırmızı kart gören Belözoğlu'na ihraç öncesi ve sonrasında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 52 bin lira para cezası uyguladı.

KONYA ANTRENÖRÜNE 1 MAÇ CEZA

Disiplin Kurulu ayrıca Arabam.com Konyaspor Yardımcı Antrenörü Branimir Micovic'e 1 maç men ve 26 bin lira ceza verilmesine hükmetti.

KULÜPLERE PARA CEZASI

Konyaspor Kulübüne 586 bin 500 lira, Galatasaray Kulübüne 511 bin lira, Fenerbahçe Kulübüne 420 bin lira, Beşiktaş Kulübüne ise 175 bin lira para cezası verildi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bazı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edilmesi kararlaştırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.