Ceza Fiyatları Tavan Yaptı! Trafikte Bu Hatayı Yapmak 20 bin 342 Lira Ceza Yemek Demek!

Ceza Fiyatları Tavan Yaptı! Trafikte Bu Hatayı Yapmak 20 bin 342 Lira Ceza Yemek Demek!

Enflasyon ile beraber trafik cezalarına da bir hayli zam yapıldı. İşte bu hatayı yapmak bir maaşınıza bedel olabilir.

Bu haber özellikle araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde kesilen cezalarda güncellemeye gidildi. Trafikte bunu yapan maaşını unutsa iyi olur! O hatanın bedeli 20 bin 342 TL oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yeni yıla sayılı günler kala trafik cezalarında zamlara gidildi. Bu kapsamda 2024 yılında geçerli olacaktı trafik cezaları duyanları şaşkına çevirdi. Trafik cezalarına yüzde 30’luk zam gelirken bu oran doğrultusunda herhangi bir trafik cezası sonucunda sürücüler daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak.

TRAFİK CEZALARINDA ARTIŞA GİDİLDİ
Trafikte yapılan uygunsuz davranışlar karşısında yetkililer tarafından kesilen trafik cezaları 2024 yılında güncellenecek. Buna göre özellikle de hız sınırını aşan, kırmızı ışıkta geçen, emniyet kemerini takmayan, alkollü araç kullanan sürücülere uygulanan maddi yaptırımlar artacak. Sürücüler bu artışa tepki gösterirken zam yapılmasındaki temel hedef ise sürücülerin daha sorumlu ve bilinçli şekilde trafiğe çıkmaları olacak.

Yeni düzenleme kapsamında kırmızı ışıkta geçen sürücüler 951 TL ceza ödemek zorunda kalacak. Bunun yanı sıra hız sınırını yüzde 10 ila 30 arasında aşan sürücüler ise aynı miktarda bir ceza ödeyecek. Öte yandan hız sınırını yüzde 50’den fazla aşan sürücüler ise 4 bin 64 TL ceza ödemek zorunda kalacak. Trafikte en önemli hususlardan biri olan alkollü araç kullanmanın cezası da artarak ilk kez tespit edilen alkollü sürücülere 4 bin 64 TL ceza kesilecek.

BUNU YAPAN 20 BİN LİRA CEZA ÖDEYECEK
Ehliyet olmadan trafiğe çıkan kişiler için ceza bedelleri bir hayli yükseltildi. Bu kapsamda ehliyetsiz trafiğe çıkanlar 8 bin 90 TL ceza ödemek zorunda kalacak. Öte yandan trafikte drift yapan sürücüler önümüzdeki yıl itibariyle 20 bin 342 TL ceza ödeyecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.