CHP ŞIRNAK KADIN KOLLARINDAN 8 MART AÇIKLAMASI

CHP ŞIRNAK KADIN KOLLARINDAN 8 MART AÇIKLAMASI

CHP Şırnak Kadın Kolları Genel Başkanı Leyla Aytaş, kadına yönelik şiddeti durdurmakta kararlı olduklarını söyledi.

CHP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Leyla Aytaş, 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Daha sonra kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

CHP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Leyla Aytaş, kadına yönelik şiddeti durdurmakta kararlı olduklarını söyledi.

Partisinin Şırnak İl Başkanlığı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir açıklamada bulunan CHP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Leyla Aytaş, "Bugün, canlarıyla bedel ödeyen kız kardeşlerimizi anma günüdür. Bugün, uğradıkları haksızlıkları kabul etmeyerek kaderlerini değiştirme iradesi gösteren bütün kadınlara saygı günüdür. Bugün, eşitsizliklere karşı dayanışmayı yükseltme ve mücadele günüdür." dedi.

CHP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Leyla Aytaş, 2021 yılında 497 kızın katledildiğini ifade ederek, şunları belirtti: "497 bir sayı değildir, 497 evlattır, kardeştir, annedir, hayattan koparılan canlardır. Biz tek bir kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken 497 kadının ölümü ile teselli olunmasına isyan ediyoruz. Erdoğan, ısrarlı takibin suç olacağını açıklayıp, 'Cezası da 6 ay ile 2 yıl arasında olacak.' dedi. Oysaki Türk Ceza Kanunu'nun 96. maddesi ısrarlı takibi de kapsayan sistematik şiddet türleri için 2 ile 5 yıl arasında ceza öngörüyor. O halde ceza artışı yok, indirimi var. Mevcut yasalar etkin şekilde uygulansa adalet yerini bulacaktır. Bir kez daha sesleniyoruz: Yasalara dokunma, uygula."

Kadınlarla ilgili diğer önemli sorunun işsizlik olduğunu dile getiren Aytaş, Türkiye'de her 3 kadından sadece birisinin çalışma hayatında olduğunu belirtti. Kadınların güvencesiz çalıştırıldığını ve daha düşük ücret aldığını anlatan Aytaş, DİSK verilerine göre sendikalaşma oranının ise yüzde 10 olduğunu aktardı.

Kadına yönelik şiddeti durdurmakta kararlı olduklarını ifade eden Aytaş şunları kaydetti: " İktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamaya koyacağız. Uluslararası sözleşmeleri ve ulusal mevzuat hükümlerini etkili şekilde uygulayacağız. İttifak olarak eğitimde güçlü reformlar gerçekleştirme konusunda mutabıkız. İlkokul birinci sınıftan itibaren eğitim müfredatına insan hakları ve kadın-erkek eşitliği dersleri koyacağız. Kız çocuklarının eğitim hakkını güvence altına alacak ve bu hakka erişimin önündeki tüm engelleri tek tek kaldırılacağız. Altı liderin imzaladığı 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakatında, kadın istihdamıyla ilgili de önemli politikalar var. Eşit ve adaletli bir çalışma hayatı için uluslararası standartlar doğrultusunda, gerekli düzenlemeleri yapacağız."

chp-kadin-kollari-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.