CHP'de genel başkanlık yarışını kim kazacanak?

CHP'de genel başkanlık yarışını kim kazacanak?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayında delegeler genel başkanlık seçimi için oy kullandı.Genel başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in yeterli imza sayısına ulaşarak katıldığı yarışa dönüştü. İlk tur sonunda her 2 aday da salt çoğunluğu sağlayamadı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda düzenleniyor. "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla gerçekleşen bu kurultayda, 1366 delege, yeni genel başkanı ve parti yönetimini seçmek için bir araya geldi.

Genel başkanlık yarışına katılabilmek için en az 68 delegenin imzasını toplamak gerekiyor. Bu şartı yerine getirerek adaylıklarını açıklayan isimler arasında, 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanı ile Manisa Milletvekili Özgür Özel oldu.

Sabah saatlerinde, İlhan Cihaner ve daha sonra da Örsan Kunter Öymen, adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Eski milletvekili adayı Ünal Karahasan ise yeterli imza sayısına ulaşamadı.

2 İSİM 2.TURA KALDI!

Kongrede Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 delegenin oyunu aldı. Salt çoğunluk olmaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. İkinci tur oy kullanma işlemi saat 23:45'de başlayacak ve 01:00'de bitecek.

Genel başkanlık yarışı, şu an Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında olacak

.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.