CHP'li Milletvekili Saadet Partisine Geçti

CHP'li Milletvekili Saadet Partisine Geçti

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap'ın Saadet Partisine geçtiği açıklandı. Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesi ile beraber guruptan düşen Saadet Partisi, CHP'li vekilin geçmesi ile tekrar tamamlandı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap'ın Saadet Partisi'ne geçtiğini duyurdu. Saadet Partili Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatının ardından Saadet Partisi, TBMM'de yeniden grup oluşturma çoğunluğunu elde etmiş oldu.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, bütçe görüşmeleri süresiyle kısıtlı olarak Saadet Partisine geçti. Dilekçe TBMM Genel Sekreterliği’ne verildi. Böylelikle Saadet Grubu'nun vekil sayısı yeniden 20'ye yükseldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kasap, Hasan Bitmez'in söylemi bitmesin diye vicdani sorumluluk hissettiğini söyledi.

ali-fazil-kasap.png Dr. Ali Fazıl Kasap

Saadet Partisinin sandalye sayısı, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla 19'a düşmüş ve Meclis'te grup kurmak için gerekli olan en az 20 milletvekiline sahip olma kriterini kaybetmişti.

TBMM'de Saadet-Gelecek grubu düştü

'BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SÜRESİYLE KISITLI'
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"TBMM'de muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın yaşadığı gerçeklerin tüm açıklık ve etkinlikle TBMM kürsüsünden ifade edilmesine olanak tanınması ve bu çerçevede bütçe görüşmeleri süresiyle kısıtlı olmak kaydıyla Kütahya milletvekilimiz sayın Dr. Ali Fazıl Kasap, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek bu amaçla Saadet Partisi Grubu'na geçmiş bulunuyor."

'MUHALEFETİN SÖZ HAKKININ KISITLANMAMASI AMACIYLA'
Günaydın, yarından itibaren Saadet Partisi Grubu'nun TBMM'de temsil edileceğini söyleyerek, "Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla bu tavrı almış bulunuyoruz. Tüm siyasal partilerden de bu tavra destek bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Seçimden bugüne Meclis'in bilançosu: 52 istifa, 1 ihraç, 1 vefat

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren ve 10'ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partisi, temmuz ayında Meclis'te ortak grup kurmuştu.

Kaynak:Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.