CHP'nin yeni genel başkanı belli oldu!

CHP'nin yeni genel başkanı belli oldu!

CHP 38. Olağan Kurultayı sona erdi. 1366 delege genel başkanlık seçimi için sandık başına gitti.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık yarışı sona erdi. Cumartesi sabah saat 10'da başlayan kurultay Pazar gecesi sabaha doğru saat 3 buçukta sonuçlandı.

İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 alırken; ikinci turda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece CHP’nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirilen seçim sonucunda kaybederek, CHP tarihinde görev başındayken kurultay kaybeden ilk isim oldu.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. Eğitim hayatını İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde sürdürdü. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde tamamladı.

1999 yılında serbest eczacılık kariyerine adım attı. Manisa Eczacı Odası’nda, 2001-2007 yılları arasında Genel Sekreterlik görevini bir dönem ve Oda Başkanlığı görevini iki dönem üstlendi. Aynı dönemlerde Manisa Akademik Odalar Birliği’nde Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı yaptı. Bu süreçte Manisa Cumhuriyet Mitingi’nin düzenlemesinde ve sözcülüğünde görev aldı. Eczacı Özgür Özel, Oda Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği çeşitli sosyal ve çevre projeleriyle ödüller kazandı.

Ayrıca, Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlere üyeliği ve Türkiye delegeliği bulunuyor. Toplamda 163 kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği yapmıştır.

29 Mart 2009’da yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Manisa Belediye Başkan adayı oldu ve 33. Olağan Kurultay ile 15. Olağanüstü Kurultay’da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı.

2007 ve 2009 yılı Aralık aylarındaki seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ne seçildi. Bu görevi sırasında bir dönem Saymanlık ve iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini üstlendi. 10.03.2011 tarihinde Milletvekili Adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011’deki Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi.

24., 25., 26., 27., 28. Dönemlerde Manisa Milletvekili olarak görev yaptı. Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu, SOMA Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, CHP Ceza Evlerini İzleme Ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin Ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda görev aldı.

Ayrıca, 18.CHP Olağanüstü Kurultayı’nda parti meclisi üyeliği seçildi ve Grup Başkanvekilliği görevini üstlendikten sonra bu görevini sürdürdü.

25., 26. Ve 27.dönemlerde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı ve 28.dönemde CHP Manisa milletvekili seçildi ve Grup Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Özgür Özel’in anne ve babası emekli öğretmendir, kendisi eczacı Didem Özel ile evlidir ve İpek adında bir kızı bulunmaktadır.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.