Çiftçiler, ÇKS Başvurularını Kaçırmayın! Son Tarih 2 Ocak

Çiftçiler, ÇKS Başvurularını Kaçırmayın! Son Tarih 2 Ocak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan ve çiftçilerin tarımsal desteklemelerden faydalanabilmesi için kayıt altına alındığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, 2024 üretim yılı için 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapılmalıdır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan ve çiftçilerin tarımsal desteklemelerden faydalanabilmesi için kayıt altına alındığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, 2024 üretim yılı için 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapılmalıdır. Çiftçiler, başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden veya il ve ilçe müdürlüklerine giderek yapabileceklerdir.

ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir. Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin özlük bilgileri, faaliyetleri sırasında kullandıkları varlıklar (arazi, hayvan, girdi vs.), ürün deseni, ortalama verimlerin kayıt altında tutulduğu, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan bir sistemler bütünüdür.

Çiftçiler, ÇKS başvurularını 2 Ocak 2024 tarihine kadar tamamlamalıdır. Başvuru işlemleri sırasında çiftçilerin nüfus cüzdanları, tapu belgeleri veya kira sözleşmeleri gibi belgelerin yanında bulunması zorunludur. e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptıracak çiftçiler T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilir.

ÇKS başvurusu yapmak için BURADAN tıklayabilirsiniz.

gbnhvpxxyaal9gd.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.