Çiftçilere Sertifikalı Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Çiftçilere Sertifikalı Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

         Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde “Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi” kapsamında 300 çiftçiye sertifikalı yem bitkileri tohumu dağıttı.

         Tohumları çiftçilere teslim eden Vali Pehlivan, üretim maliyetlerini düşürmek anlamında yem bitkisinin, çiftçiler için son derece önemli olduğunu belirterek sertifikalı yem bitkilerini üreticilerle buluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda yaklaşık 20 ton yonca, 10 ton da fiğ teslim edildiğini, bunun %75’i, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü destekli olduğunu, geri kalanın da çiftçilerimizin paydaş olduğu bir proje olduğunu ifade etti.

         Projenin toplam değerinin 800 bin TL olduğunu aktaran Vali Pehlivan, “600 bin TL’sini devletimiz adına biz karşılıyoruz. 200 bin TL’si de üreticilerimizin katkısı ile hayata geçecektir.” bilgisini verdi.

         Vali Pehlivan, bu yatırımların hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunarak, “Az önce çiftçilerimizle de görüştük. Bir kısmı demonstrasyon maksatlı fideleme üretimi, ekimi yapacak. İlimiz, tarım ve hayvancılığa müsait. Bugün Silopi İlçemizde de yerfıstığı hasadı gerçekleştirdik. Sonra yerfıstığı ile ilgili hem ayıklama hem de paketleme işlemi yapacak tesisimizin açılışını yaptık. Şimdi de çiftçilerimize bu tohumların teslimini gerçekleştireceğiz. Burada, onlarca çiftçimize, üreticimize ulaşacağız. İnşallah bunlardan faydalanacaklar ve yapmakta oldukları tarım ve hayvancılık faaliyetlerini daha ileri noktalara taşıyacaklardır.” diye konuştu.

         Devlet teşviklerinin her alanda devam ettiğinin, kendilerine düşenin de hangi alanda olursa bu imkanları, bu teşvikleri değerlendirmek olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bu teşvikleri sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, İlimizde de çiftçilerimizle koordinasyon gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, müdürlüğümüzün tüm çalışanlarına ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz ürettikçe, emeklerini ortaya koydukça projeler daha da değer kazanacak ve artacaktır. Tekrardan hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

 

ciftcilere-sertifikali-yem-bitkileri-tohumu-dagitildi.jpegciftcilere-sertifikali-yem-bitkileri-tohumu-dagittid.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.