Cizre belediyesi çalışmalarına devam ediyor

Cizre belediyesi çalışmalarına devam ediyor

         Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan hizmetler ile Cizre’nin çehresi değişiyor.

         Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin her köşesini yeşillendirirken yol kenarlarına ve orta refüjlerde dikilen binlerce ağacın sulama ve yıllık bakım çalışmasını gerçekleştirdi.

         İlçe merkezinde yol kenarlarına ve orta refüjlerde dikilen fidanların yıllık bakım çalışmalarında birinci aşamada ağacın etrafında bulunan yabani otların temizlenmesi, ikinci aşamada ise kaolin kili ile ağaç üzerindeki mantar oluşumunu engellemek ve var olan mantarı bitirmek için çalışmalar başlatıldı. Belediye tarafından yapılan yıllık ağaç bakım çalışmalarının üçüncü aşamasında ise ağaçların gövdesine naftalin bırakılıyor, böylece ağacı her türlü parazit, böcek ve çekirgelerin ağaç yapraklarına zarar vermesi engelleniyor.

Yeni su dolum istasyonu kuruldu

         Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sulama araçlarının şehir merkezine girmeden hem yakıt tasarrufunu sağlamak hem de ilçe genelinde dikilen fidanların daha hızlı sulamamalarının sağlanması amacıyla çevre yolu Dicle Nehri kenarı mevkiinde yeni su dolum istasyonu kuruldu.

Hamidiye Kışlası ve Bırca Belek’te sokaklar genişletiliyor 

         Belediye ekipleri tarafından tarihi dokuyu korumak, tarihi dokuya zarar veren ve görüntü kirliği yaratan etkenlerin temizlenmesi amacıyla Tarihi Hamidiye Kışlası ve Bırca Belek çevresi etrafında görüntü ve çevre kirliliği oluşturan görüntüleri ortadan kaldırarak sokak genişletme çalışmalar başlatıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki yağmurlama kanallarında yıllık periyodik temizleme çalışması gerçekleştiriyor. Yapılan temizleme çalışmasında yağmur sularıyla birlikte gelen ve kanalları tıkayan odun, taş, kum birikintileri, çöpler gibi suyun akışını etkileyecek bütün engeller temizleniyor.

3-16.jpg019a6484.jpgtpdz3883.jpg1-34.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.