Cizre Emniyet Müdürlüğü, Liseler Arası Futbol Turnuvası Düzenledi

Cizre Emniyet Müdürlüğü, Liseler Arası Futbol Turnuvası Düzenledi

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce, "Cizre'nin Ejderleri Liseler Arası Futbol Turnuvası" düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cizre'de sağlanan huzur ve güvenliğin ardından hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çocuk ve gençleri suçtan ve suç işlemekten korumaya çalışıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Cizre'nin Ejderleri Liseler Arası Futbol Turnuvası" düzenledi.

Lise ve dengi okullardan 18 okulun katılımıyla düzenlenen turnuvanın final maçı Şehir Stadyumunda yapıldı. Final maçında Cizre Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Cizre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi futbol takımları şampiyonluk için mücadele etti. Lig maçlarını aratmayan bir atmosferde oynanan maçı, tribünleri dolduran çok sayıda öğrenci izledi.

Maçta, Cizre Yunus Emre Anadolu Lisesi rakibini yenerek, şampiyon oldu. Maçın ardından her 2 takıma da kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.      Maç sonunda her iki takım sporcularına yönelik kısa bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Eren Öztürk,” Bizim bu turnuvadaki amacımız gençler ve öğrenciler arasında bir etkinlik oluşturmaktı. Bu etkinlikte sizlerin de enerjinizi atacak, kendinizi geliştireceğiniz bir ortama ihtiyacınız var ve bizde ön ayak olmak istedik, beraber eğlenelim istedik ve bu sadece bir eğlenceydi. Bu maç bir Şampiyonlar ligi maçı değil yenmekte var yenilmekte var. Bugün burada çok güzel vakit geçirdik ve herkes eğlendi. Bizlere keyif verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

         Öğrencilere nasihatte bulunup bugünü güzel bir hatıra ve anı olarak hatırlanması tavsiyesinde bulunan Öztürk, ”Emniyetin ve Milli Eğitimin yapmış olduğu bir organizasyonda finale kadar gelip ter döktünüz. Keşke bizim gençliğimizde de böyle bir etkinlik olsaydı da bende oynasaydım. Bu fırsatınız olduğu için ve buraya kadar geldiğiniz için çok şanslısınız. İnşallah bundan sonraki daha güzel organizasyonlarda da birlikte oluruz. Hepinizi iyi yerlerde iyi üniversitelerde görmek istiyoruz. Hayatınızı sporla, eğitimle yönlendirin başkalarına meyil etmeyin bizim sizden istediğimiz sadece bunlardır. Ben ilçe emniyet müdürü olarak her zaman yanınızdayım, devletimiz yanınızda, STK temsilcilerimiz yanınızda her zaman destek olacak size. Sporu ve eğitimi bırakmayın ve dışarıda gördüğünüz kötülüklere meyil etmeyin. Kendinizi sporla, eğitimle disiplin edin. Amacınız spor yapan iyi bir üniversiteli olmak olsun. Emniyet müdürü olarak benim size tavsiyem sadece budur. Spor yapan insan kötülüklere meyil etmez, kitap okuyan insan kötülük yapmaz” Diye konuştu.

Cizre Milli Eğitim Müdürü Şahan İke ise, “bizler için çok güzel bir etkinlik oldu. Bu bir yarış değil güzel bir sosyal aktiviteydi ve çok büyük bir keyif aldık. Bu kadar takımın arasından finale kadar gelmenizde büyük bir başarı. Neticede her oyunun bir kazananı ve kaybedeni var. Belki bugün siz kaybettiniz ama finale kadar gelerek gönüllerimizin şampiyonu oldunuz. Şampiyon olan takımımızı da gönülden kutluyorum. Güzel bir futbol maçı seyrettik ve keyifli bir organizasyon oldu. Bence burada önemli olan Şampiyon olmak değil keyif almaktı. Ben herkesin keyif aldığını düşünüyorum. Bu vesile ile bu organizasyonun gerçekleşmesine öncülük eden İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk ve emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum. ”dedi.

         Yapılan Konuşmaların ardından Cizre’nin Ejderleri Liseler Arası Futbol Turnuvasında Şampiyon olan Yunus Emre Anadolu Lisesi okul takımına ve ikinci olan Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul takımına Kupa ve Madalyaları ile Eşofman Takımları İlçe Protokolü tarafından takdim edildi.

         Cizre Şehir Stadyumunda oynanan futbol maçını İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk,  İl Terörle Mücadele Şube Müdürü Ahmet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,  İlçe Gençlik Spor Müdürü Abdülhakim Selimoğlu, Botan spor kulübü Serhat Mirhan, Yıldızlar spor kulübü Rıdvan Kalkan, Engelsiz spor kulübü Necmettin Özen, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları ve çok sayıda öğrenci izledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.