Cizre Kaymakamlığı'ndan Önemli Uyarı: Bu Saatlerde Dışarı Çıkmayın

Cizre Kaymakamlığı'ndan Önemli Uyarı: Bu Saatlerde Dışarı Çıkmayın

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Cizre Kaymakamlığı'ndan vatandaşlara kritik bir uyarı geldi. Kaymakamlık, özellikle saat 11:00 ile 16:00 arasında dışarı çıkılmamasını tavsiye etti.

Son günlerde bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağı öngörülüyor. Bu sebeple Cizre Kaymakamlığı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 11:00 ile 16:00 saatleri arasında vatandaşların dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Cizre Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, “Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden alınan bilgilere göre; bölgemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca; 11 Haziran 2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının daha da artacağı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Bu önemli uyarıyı dikkate alarak, sağlığınızı korumak için belirlenen saatlerde dışarı çıkmamaya özen gösteriniz. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireylerin güneşin zararlı etkilerinden korunmaları büyük önem taşımaktadır. Sıcak hava dalgası süresince serin yerlerde kalmak ve bol sıvı tüketmek sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

4o

Kaynak:BÜLTEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.