Cizre Kent İçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Avan Projeleri

Cizre Kent İçi Ulaşım Trafik İyileştirme Etüt ve Avan Projeleri

Belediye konferans salonunda Cizre Kent İçi Ulaşım-Trafik İyileştirme Etüt ve Avan Projelerinin Hazırlanması ile Toplu Taşıma Sistemi Optimizasyonu işinin sunumu yapılarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Mahmut Özbay ile Şehir Plancısı Berkay Boyacıoğlu tarafından belediye konferans salonunda Cizre Kent İçi Ulaşım-Trafik İyileştirme Etüt ve Avan Projelerinin Hazırlanması ile Toplu Taşıma Sistemi Optimizasyonu işinin sunumu yapılarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

         Kentteki trafik sorunlarının büyümeden çözümü, ulaşım sistemleri ve altyapısının geliştirilmesine yönelik adımları hızla atan Cizre Belediyesi, uzun vadeli kapsamlı planlama çalışmaları ve yatırımların yanı sıra mevcut yapının iyileştirilerek yolcu ve araç hareketleri açısından daha verimli kullanımına yönelik önlemlerin de en kısa zamanda alınması için çalışmalara hız verdi.

         Cizre Belediyesi’nin söz konusu sorumluluk alanında tahdide tabi olan ve olmayan, kooperatif, meslek odaları denetiminde, belediyeye bağlı, özel işletmeci gibi farklı işletme yapılarında, midibüs, minibüs ve değişik boyutlarda otobüsler gibi farklı türlerde toplu taşım çalışmakta.

         Cizre Belediyesi sorumluluk alanında toplu taşım hizmeti veren tüm araçların toplu taşıma sistemine entegre olmasını öncelikli hedef olarak belirlediğini aktaran Kaymakam Tunç; “Cizre Belediyesi sorumluluk alanındaki toplu taşım hatlarının optimizasyonu ve toplu taşım sisteminin entegrasyonu çalışması kapsamında kentte mevcut tüm ulaşım aktörlerine ilişkin hat, güzergâh, çalışan araç sayısı, taşınan yolcu sayısı, işletme hızları, çalışma süreleri vb. bilgiler arazi çalışmaları sonucu toplanmış ve tablolar haline getirilmiştir. Bu çalışmada hatların tümü kentin sayısal haritasına işlenerek bir bilgi veri envanteri oluşturulmuştur. Bu amaçlar doğrultusunda, Cizre Belediyesi Kent içi ulaşım ve trafik planlaması ile uygulama projelerinin hazırlanması için saha çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır” şeklinde konuştu.

Kent içi ulaşım trafik iyileştirme etüt ve avan projeleri programına Kaymakam Mehmet Tunç, Cizre Belediyesi birim müdürleri ile ilgili personeller katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.