CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI HEYETİ DUBAİ’DE

CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI HEYETİ DUBAİ’DE

Uluslararası Gul Food Gıda Fuarına katıma isteğinde bulunan 21 firmanın kayıt oluşturarak Cizre TSO öncülüğünde Dubai’de düzenlenen fuara katıldı.

Meclis Başkanı Ömer Faruk Yıldırım başkanlığında Dubai iş organizasyonuna katılım sağlayan firmalar burada yabancı firmalar ile görüşme fırsatı yakalayarak, kendi sektörlerinde faaliyet yürüten firmalar ile ikili iş görüşmesi imkanı buldu.

Dubai fuarı ile ilgili açıklama yapan Meclis Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, “Odamız üyesi firmalarımızın uzak pazarlarda yer almalarını diliyoruz, bu düzenlediğimiz ikinci uluslararası iş gezimiz oldu. 2 yıldır yaşanan pandemi sürecinden dolayı yurt dışı iş gezisi düzenleyemedik. İnşallah önümüzdeki süreçte de üyelerimizin farklı ülkelerde dünya pazarında yer alabilmesi adına bu tür etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım, Dubai’ye yaptıkları iş organizasyonunda dünyada söz sahibi gıda firmalarının ürünlerini inceleme gıda sektörü ile ilgili yeni trendleri yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyleyerek; “Malumlarınız olacağı üzere üyelerimizin çoğu bir şekilde dış ticaret ile ilgili durumdalar bu tür organizasyonlarla vizyonlarına katkı sunmayı amaçlamaktayız” dedi.

Abu Dabi Büyükelçiliği Ziyaret Edildi

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ile Meclis Başkan Yardımcısı Mesut İverendi Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek büyükelçi Tugay Tunçer ile bir araya geldi.

Başkan Yıldırım, ziyarette ülkeler arası ticaretin geliştirilmesi ve üyelerin yeni pazarlarla tanıştırmak amacı ile Dubai’ye iş gezisi düzenlediğini dile getirerek, iş organizasyonu kapsamında, ülkeler arası ticaretin geliştirilmesi adına ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini, Fuar’da Cizre’nin yöresel ürünlerinin de tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

Gösterdikleri ilgi ve alakalarından ötürü büyükelçi Tugay Tuncer’e teşekkür eden Başkan Yıldırım, Cizre’de kadın girişimciler tarafından üretilen ikiz ejderli seramik tabağı ve coğrafi işaret patentini alan Memilheva kurabiyesini tanıtıp Cizre Tarih kitabını hediye etti.

Dubai Başkonsolosluğuna Ziyaret

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Faruk Yıldırım beraberindeki heyet ile birlikte, Dubai’de düzenlenen Uluslararası Gul Food Gıda Fuarına düzenlenen gezi ve iş organizasyonu kapsamında, T.C Dubai Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa İlker Kılıç ile bir araya geldi.

Oldukça verimli bir şekilde gerçekleşen görüşmede Meclis Başkanı Yıldırım, Başkonsolos Mustafa İlker Kılıç’a ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

cizre-ticaret-ve-sanayi-odasi-heyeti-dubaide.jpgcizre-ticaret-ve-sanayi-odasi-heyeti-dubaidefd.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.