Cizre TSO Başkanı Yıldırım Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Kalkınma Yolu projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Habur Sınır Kapısında, Habertürk muhabirine verdiği röpörtajda, Kalkınma Yolu Projesi hakkında açıklamlarda bulundu.

Başkan Yıldırım'ın verdiği röpörtajda şu ifadelere yer verildi;

Cizre Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, "Kalkınma Yolu projesi 1. ve ikinci Körfez Savaşı ile beraber sekteye uğramış bir yatırım yoludur, Şimdi 1200 KM yol yapılacak 1200 Km yol hem demir yolu hem yeni kara yolu olarak otoban sıtandartında olacağı için çok büyük avantajlar sağlayacak Irak tarafında bu bize sekteye uğramış Kültürel ve tarihi birlikteliğimizi yeniden sağlamış olacak birde Avrupa’nın bizim üzerimizden Deniz yolu ile değil karayolu Orta Asya ve orta doğuya ve körfez Ülkelerine Ulaşım imkanı sağlayacak bu hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de maliyetler acısından Ülkemizin rekabet gücünü artıracak bir yoldur
Bizim ihracatımızı kat be kat artıracak bir yoldur çünkü sadece Irak Olarak düşünmememiz lazım şu anda 7-8 milyar dolar ihracatımız vardır bi bunu bununla sınırlandırmamamız lazım kalkınma yönü ile birlikte biz aslında bütün körfez Ülkelerine Ulaşacağız bu da rekabet gücümüzü artıracağı için ihracatımız kat be kat artıracağına inancımız sonsuzdur.

faruk-yildirim.jpg

Geçmişten gelen bir bağımız var Ticari kültürümüz var Irak ve Körfez Ülkeleri ile Kuveyt, Suudi Arabistan Birleşik Arap emirlikleri ile 1990 da körfez Savaşı ile sekteye uğramıştı biz Irak’ın Kalkınma yolunun açıklamasından çok önceleri Türk sitemine duhil oldu Irak Ülkesi Dünya Taşıma birliğine baş vurarak tır sistemine dahil oldu bizim heyecanımız da orada başladı.Tır sistemine dahil olması demek Türkiye’nin 4. büyük nakliye firmasına sahip illimizin lojistik firmalarını heyecanlandırdı.
Biz sadece lojistik anlamında değil gastoronomi tahmir atölyeleri kurarak maksimum derecede insanımıza istihdam sağlamak geçmişte olduğu gibi daha çok yaralanması için Uğraşlarda bulunacağız.
Şu anda bizim Habur Gümrük kapısından günlük 2000 çıkış bir o kadar da giriş ile yaklaşık olarak 4000 araç giriş çıkşına sahip bir kapı Dünyanın’ da ikinci kapısı Habur kalkınma yolu projesinde habura alternatif sınır kapısı da olacak işlem acısından yoğun olduğu icin yetersiz kalıyordu Ova köyün açılması ile birlikte bu sorunlarında ortadan kalkacağına inanıyorum.

Burada binlerce istihdam söz konusu olacak Avrupa’nın ve orta Asya’ya orta doğuya acılan bir kapısı olacak burada üretim kültürleri gelişecek .
Lojistik maliyetleri çok yüksek olduğu için insanlar burada ara üretim yapacaklar satışı buradan gerçekleştirecekler bu da şehrimize yeni sanayi alanları idari bir köprü geliştirecek “ dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.