Cizre TSO’dan Habur’daki “muamele parası” uygulamasına tepki
ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Irak İbrahim Halil Sınır Kapısı’nda akaryakıt tankerlerinden “muamele parası” adı altında yüksek ücretler tahsil edildiği iddiasıyla T.C. Erbil Başkonsolosluğu nezdinde girişimde bulundu.
Başvuruda, tankerlerden Irak’a girişte yaklaşık 295 dolar, çıkışta ise yaklaşık 325 dolar ücret alındığı, ancak bu tahsilatların çoğu zaman resmi belgeye dayandırılmadığı belirtildi. Uygulamanın taşımacılık maliyetlerini artırdığına dikkat çekilen başvuruda, bölge firmalarının rekabet gücünün zayıfladığı ve ticaretin olumsuz etkilendiği ifade edildi.
Cizre TSO tarafından yapılan girişimde, söz konusu ücretlerin hukuki dayanağının araştırılması, tahsilatların resmi şekilde belgelendirilmesi ve taşımacılık sektörünü mağdur eden uygulamalara karşı gerekli diplomatik ve idari adımların atılması talep edildi.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.