Cizre’de Beklenen Derneğin Açılışı Yapıldı

Cizre’de Beklenen Derneğin Açılışı Yapıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde otizmli bireyler için kurulan Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cizre’de ikiz çocuklarından biri otizmli olan Ramazan Kızılgül, otizmli çocukları tek çatı altında toplamak ve çocukları otizmli olan ailelere yardımcı olmak amacı ile Cizre Otizm Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğini açtı. Cizre Kale Mahallesi Öğretmenevi karşısındaki bir binada kurulan Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışı için tören düzenlendi. Törene Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, kurum müdürleri, STK ve oda temsilcileri, çocukları otizmli olan aileler ve vatandaşlar katıldı.
İlçede yaklaşık 120 otizmli çocuğun olduğuna vurgu yapan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, “Açılışını yapacağımız bu dernek hem çocuklar için hem de aileleri için çok büyük bir önem taşıdığı gibi çok önemli bir rol de oynuyor” dedi.

cizre-3.jpg

Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ramazan Kızılgül ise, "Amacımız otizmin ne olduğunu bilmeyenlere bunun bir hastalık olmadığını tam tersine bunların birer özel çocuk olduklarını sıkı bir eğitim sayesinde düzeleceklerini anlatmak. Bunun yanında da otizmli çocukları tek çatı altında toplayıp onların hayatını kolaylaştırmak ve ailelerine destek olmaktır” diye konuştu.

cizzre.jpg

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum