Cizre'de Dicle kıyısındaki parkta çökme meydana geldi
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kış aylarında Dicle Nehri'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle parkın kıyı bandında zemin çökmesi meydana geldi.

Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kıyı bandının yeniden güvenli şekilde kullanıma açılması amacıyla Cizre Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) iş birliğinde dere ıslahı ve kıyı güçlendirme çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağı belirtildi.

Çalışmalar öncesinde Eşbaşkan Abdurrahim Durmuş, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri Bırca Belek Parkı'nda incelemelerde bulundu. Heyete, teknik ekipler tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kıyı bandının daha güvenli ve dayanıklı hale getirilmesi hedefleniyor. Belediye, parkın güvenli şekilde kullanılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.
Kaynak:Şırnak Haber 73

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.