Cizre’de Engelli Vatandaşa Yapılan Saldırı’ya Şırnak Barosu’ndan Suç Duyurusu

Cizre’de Engelli Vatandaşa Yapılan Saldırı’ya Şırnak Barosu’ndan Suç Duyurusu

Şırnak’ın Cizre İlçesinde engelli H.A.’ya yönelik yapılan fiziki saldırı hakkında Şırnak Barosu suç duyurusunda bulundu. Cizre Belediyesi ve CHP Cizre İlçe Başkanlığından ise kınama geldi.

Geçtiğimiz günlerde Cizre ilçesinde uyurken kapısı kırılarak darp edilen engelli H.A. olayı ile ilgili tepkiler büyümeye devam ediyor. Cizre ilçesinde engelli H.A.’ya yönelik saldırı anının sosyal medyada yayılmasının ardından Şırnak Barosu hareket geçti.

Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından olayı gerçekleştiren şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Konu ile ilgili Şırnak Barosundan yapılan açıklamada; “Cizre ilçemizde engelli bir vatandaşımıza yönelik fiziki saldırı görüntüleri sosyal medyaya yansımıştır. Toplumda infial yaratan bahse konu görüntülerle ilgili insan hakları merkezimiz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Faillerin bulunup yargı önüne çıkarılarak gerekli cezayı almaları yönünde girişimlerimiz devam etmektedir."

rnak-barosu.jpg

CİZRE BELEDİYESİ’NDEN TEPKİ

Cizre’de engelli vatandaşa yönelik yapılan insanlık dışı saldırıyı kınadıklarını belirten Cizre Belediyesi konu ile ilgili yayınladığı açıklamada şunları ifade etti; “İlçemizde sosyal medyada bir engelli yurttaşımıza yapılan fiziki şiddet görüntüleri büyük bir üzüntü ve rahatsızlık yaratmıştır. Bu insanlık dışı davranışı kınıyoruz. Şiddete maruz kalan engelli kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Cizre Belediyesi olarak, Engelli Komisyonumuz adli süreci titizlikle takip edecektir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması hususunda kararlılığımızı ifade ediyoruz”

cizre.jpg

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI; ‘BU VAHŞETİ KABUL ETMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Cizre İlçe Başkanlığı ise sosyal medya hesaplarından yapıtığı açıklamada; “Cizre İlçemizde, sosyal medyada paylaşılan ve hepimizin yakından tanıdığı, engelli vatandaşımız H. A.’yae yapılan kabul edilemez saldırıyı üzüntü ve dehşetle öğrendik. Hiç kimseye zararı olmayan ve savunmasız durumda uyurken darp edilen H. A.’ya yapılan bu vahşetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtmek isteriz. Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştiren vicdan yoksunu kişilerin derhal bulunarak, adalet önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz. Toplum olarak bu tür şiddet olaylarına karşı durarak, birlik ve beraberlik içinde suçluların cezalandırılmasını sağlamak en büyük görevimizdir” dedi.

chp.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.