Cizre’de Hafızlara Belge Verildi

Cizre’de Hafızlara Belge Verildi

Şırnak’ın Cizre İlçesi Müftülüğüne bağlı Yatılı Kur’an Kurslarında Hafızlık Eğitimini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 37 öğrenci için İlçe Müftülüğü tarafından "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Törene Şırnak İl Valisi Osman Bilgin, Cizre İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, kurum amirleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Ahmet Dilek, hafızların yetişmesinde katkısı olan velilere, Kur’an Kursu öğreticilerine, maddi ve manevi destekte bulunan herkese teşekkür etti.

Törende ev sahibi olarak konuşma yapan Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, Cizre İlçe Merkezinde 4-6 yaş Kur’an Kursu olarak 28 sınıfın, gündüzlü olarak 68 Kur’an Kursunun ve 8 tane Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunun aktif olduğunu ifade etti. Müftü Baran konuşmasının devamında, ilim ve irfan şehri olan ve büyük alimlerin yetiştiği Cizre’yi eski manevi ruhuna getirmeye, yeni el-Cezeri’ler yetiştirmeye talip olduklarını dile getirdi.

Şırnak İl Valisi Osman Bilgin ve Cizre İlçe Kaymakamı Nazlı Demir tarafından Hafızlık Belgesi alan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Tören, yatılı Kur’an Kurslarındaki öğrencilerin ilahi okumaları ve “Hafızlık Belge Takdimleri” ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.