CİZRE’DE NEVRUZ BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

CİZRE’DE NEVRUZ BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaklaşık on bin kişinin katıldığı Nevruz Bayramı canlı müzik eşliğinde coşku ile kutlandı.

HDP’nin Konak Mahallesinde düzenlediği Nevruz Bayramı Kutlamaları coşkulu bir şekilde başlarken, nevruz alanını dolduran yaklaşık on bin kişi canlı müzik eşliğinde halaylar çekerek Nevruz’un coşkusunu doyasıya yaşadı.

HDP İlçe Teşkilatı tarafından Konak Mahallesinde düzenlenen Nevruz Kutlamaları için Şırnak, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Güçlükonak ve Uludere ilçelerinden gelen çok sayıda kişi mitingin yapılacağı alana akın etti. Alana giren vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından üst aramasından geçirilirken, güvenlik güçleri olası bir olaya karşı alan çevresinde ve alana gelen güzergahlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Cizre`deki Nevruz Bayramı kutlamaları HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir’in yaptığı Kürtçe konuşma ile başladı. Akabinde Sezai Temelli de alanda bulunan Kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaparak Cizre Halkının Nevruz Bayramını kutladı.

Binlerce kişinin katıldığı Nevruz Kutlamaları nevruz ateşinin yakılması ile coşku doruğa çıktı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra alanı dolduran kalabalık Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi. Sabah saat 11:00`da başlayan kutlamalar saat 16:00`e kadar sürdü. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı Cizre’deki nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.

cizrede-nevruz-bayrami-cosku-ile-kutlandig.jpgcizrede-nevruz-bayrami-cosku-ile-kutlandij.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.