Cizre’de Öğrencilere Afad Eğitimi Verildi

Cizre’de Öğrencilere Afad Eğitimi Verildi

Cizre’de Afet Farkındalık Eğitimi ve Yangın Güvenliği Denetimleri Yapıldı.

Cizre Kaymakamlığının Koordine ettiği Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünün de (AFAD) destek verdiği 2021 yılı afet farkındalık eğitimi kapsamında, Cizre Ahmedi Hani Ortaokulu öğrencilerine, Cizre Kültür ve Gençlik Merkezinde çalışan personele ve öğrencilere, Cizre El Cezeri Yatılı Kur'an Kursu öğrencilerine ve Cizre Menderes Ortaokulu öğrencilerine temel afet bilinci eğitimi verildi.

Eğitimde, AFAD eğitmenleri tarafından deprem öncesinde, esnasında ve deprem sonrasında alınması gereken tedbirler ve doğru davranış şekilleri, yangın, AFAD gönüllülük sistemi, tehlike ve risk, sel ve heyelan, toplu yaşam alanlarının tahliyesi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldıktan sonra,  tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı.

Ayrıca oluşturulan yangın denetleme ekibi, binaların yangından korunması hakkında yönetmelik hükümleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının yangın güvenliği denetimleri yapıldı. Denetimlerde, 17 Kamu kurum ve kuruluşu denetlendi. Denetlenen kuruluşlar arasında eğitim ve öğretim okulları, yatılı okul ve Kur’an kursları da yer aldı.

cizrede-ogrencilere-afad-egitim-verdi-2.jpgcizrede-ogrencilere-afad-egitim-verdi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.