CİZRE’DE SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

CİZRE’DE SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Cizre’nin önemli ihtiyaçlarından olan mezarlık sorunu çözülüyor.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın destekleriyle hazineye ait olan 80 dönümlük alan, Cizre Belediyesi’ne mezarlık alanı olarak tahsis edildi.

Cizre’de mevcut Asri Mezarlıkta yer kalmadığını ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu “Gelir gelmez gündemimize aldığımız bir konuydu. Arsanın Belediyemize tahsisine ilişkin süreç tamamlandı. 80 dönümlük alan üzerinde bir mezarlık inşa edilecek. Birkaç gün içerisinde Belediye iş makineleri ile sahada çalışmalar başlayacak. Bu mezarlıkla beraber mezarlıklardan sorumlu müstakil bir birim kurulacak, mezarlık bilgi sistemi oluşturulacak, mezarlık bakım hizmetleri, teçhiz, tekfin, nakil ve gömü işlemleri standartlara kavuşturulacaktır. Mezarlık alanında anayol, ara yollar, çeşmeler, mescit ve cenaze hizmetleri için bina yer alacak” şeklinde konuştu.

İlçenin batı tarafında da mezarlık yeri arayışının devam ettiğini ifade eden Sinanoğlu, yeni yapılacak mezarlık alanının belediyeye tahsisini sağlayan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’a da teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.