Cizre’de uyuşturucu operasyonlarında yakalanan şüpheli sayısı yüzde 63 arttı

Cizre’de uyuşturucu operasyonlarında yakalanan şüpheli sayısı yüzde 63 arttı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2026 yılının ilk 8 ayında uyuşturucu suçlarından yakalanan kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 arttı. İlçede malvarlığına karşı işlenen suçların yüzde 100’ü, kişilere karşı ise suçların ise yüzde 98’i aydınlatıldı

Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek ilçedeki güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar ile suçla mücadelede elde edilen sonuçlar değerlendirildi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2026 yılının ilk 8 aylık dönemine ilişkin asayiş verileri paylaşıldı. Buna göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla uyuşturucu suçları kapsamında yakalanan kişi sayısında yüzde 63 artış sağlandı.

Açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin ilçede kararlılıkla sürdürüleceği belirtilerek, özellikle uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Suçların aydınlatılma oranı yüksek

Cizre’de yılın ilk 8 ayında meydana gelen olayların aydınlatılma oranları da dikkat çekti. Malvarlığına karşı işlenen suçların yüzde 100’ünün aydınlatıldığı, kişilere karşı işlenen suçlarda ise bu oranın yüzde 98 olduğu bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, ilçede meydana gelen olayların faillerinin tespit edilmesi ve hiçbir olayın faili firar olarak kalmaması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

3 bin 465 kişiye ulaşıldı

Narkotik ekiplerinin yalnızca operasyonel çalışmalarla sınırlı kalmadığı, bilinçlendirme faaliyetlerine de ağırlık verdiği belirtildi. Bu kapsamda Narko Etkinlik, Narko Nokta, Narko Anne ve Narko Gençlik projeleri aracılığıyla 3 bin 465 vatandaşa doğrudan ulaşıldığı kaydedildi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, Cizre’de başta uyuşturucu olmak üzere suç ve suçluyla mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, güvenlik çalışmalarına destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Açıklamada, “Hedefimiz net: Huzurun Şehri Şırnak” mesajı verildi.

hrj8ea0wiaeovmo.jpg

hrj8ebkbyaeqjuf.jpg

hrj8ebmbkaejmti.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.