CİZRE’DE YAYA GEÇİTLERİ KIRMIZIYA BOYANDI

CİZRE’DE YAYA GEÇİTLERİ KIRMIZIYA BOYANDI

İçişleri Bakanlığının başlattığı, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Elimizde Bayraklarla Yaya Geçitlerinde Buluşuyoruz” projesi çerçevesinde "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliğinde yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı.

Etkinliğe katılan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ortaokulu önünde öğrenciler ile birlikte “Elimizde Bayraklarla Yaya Geçitlerinde Buluşuyoruz” projesi gerçekleşti. "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliği çerçevesinde ilk olarak, yaya önceliğine dikkat çekmek için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, uygulamanın Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan kampanya olduğunu ifade ederek, " Türkiye'nin her ilinde eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla eş zamanlı bir etkinlik yapıyoruz. Hedefimiz trafikteki öncelikle ölümlü kazaların sayısını azaltabilmek, ülkemizde son dönemde yaşanan kazalara da baktığımızda tedbirsizlik, dikkatsizlik, uykusuzluk gibi insan hatasında kaynaklandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu kampanyalarla hedefimiz trafikteki insan unsurunun kazalara sebebiyet oranını olabildiğince azaltabilmek. Ölümlü kazaları azaltabilmek, özellikle de yaya kayıplarını olabildiği kadar azaltabilmek" diye konuştu.

Kaymakam Nazlı Demir, daha sonra yoldan geçen araçları durdurarak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.