Cizre'de Yeni Yılın İlk Rekoru Kırıldı!

Cizre'de Yeni Yılın İlk Rekoru Kırıldı!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2024 yılının ilk rekoru kırıldı. Son bir hafta da normal beklentilerin üzerine çıkan sıcaklık, 50 dereceye kadar vardı.

Cizre, yeni yılın ilk rekorunu kırarak dikkatleri üzerine çekti. Hava sıcaklıklarının 50 dereceye yaklaştığı ilçede, özellikle 12.00-17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerde hayat adeta durma noktasına geliyor.

Artan Sıcaklıklar Cizre'de Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde artan sıcaklıklar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Son bir haftadır hava sıcaklıklarının 45 derecenin altına inmediği ilçede, sokaklar ve caddeler boş kaldı.

cizreee.jpg

Cizre'de Sıcaklık Rekorları Kırılıyor

Sıcaklık rekorlarının kırıldığı Cizre'de vatandaşlar, gündüz saatlerini evlerinde geçirerek sıcaklardan korunmaya çalışıyor. Esnaf ise kepenklerini genellikle akşam saatlerine doğru açmayı tercih ediyor. Bazı vatandaşlar ise tüm zorluklara rağmen sıcak havalarda çalışmaya devam ediyor.

Zirve Saatlerinde Sokaklar Boşalıyor

Sıcaklığın en yoğun olduğu 12.00-17.00 saatleri arasında, Cizre'nin sokakları ve caddeleri neredeyse tamamen boşalıyor. Bu saatlerde hayat adeta duruyor. Cizreliler, evlerinden çıkmayarak klima ile serinlemeye çalışıyor.

ffnxsccsh0iuofqasysjoq.webp

Cizreliler Sıcak Havalara Karşı Nasıl Önlem Alıyor?

Cizreliler, artan sıcaklıklara karşı çeşitli önlemler alıyor. Birçok kişi, günün en sıcak saatlerinde evlerinde kalarak klima kullanıyor. İş yerleri ise sıcaklıkların biraz daha düştüğü akşam saatlerinde faaliyet göstermeyi tercih ediyor. Bu şekilde, hem işlerini sürdürüyor hem de aşırı sıcaktan korunuyorlar.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.