Cizreliler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'ya Çağrıda Bulundular: Sesimizi Duyun Artık!

Cizreliler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'ya Çağrıda Bulundular: Sesimizi Duyun Artık!

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek ilçeye “Anjiyo Ünitesinin” kurulmasını istedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan vatandaşlar nüfusu yaklaşık 200 bine dayanan ilçeye ''Anjiyo Ünitesi'' kurulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ''Anjiyo Ünitesi'' talebinde bulundular.

Cizre Devlet Hastanesi'nde kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahalesinde hayati önem taşıyan Koroner Anjiyografi ünitesinin olmayışı nedeniyle çevre illere sevk edilen çok sayıda kişinin yollarda hayatını kaybetmesine tepki gösteren Cizreliler, can kayıplarının daha fazla artmaması için gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Cizre’ye ''Anjiyo Ünitesi'' kurulmasını istediler.

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü Kalp krizi sonucu genç yaşında hayatını kaybeden Cizre Spor Kulüp Müdürü Cengiz Şeremet’in mezarını ziyaret edip dua okuyan Cizre Spor Kulüp Başkanı ve Taraftarlar, Şeremet’in mezarı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ''Anjiyo Ünitesi'' talebinde bulundular.

Cizre Spor Kulüp Müdürü Cengiz Şeremet’i kaybetmenin derin acısını ve üzüntüsünü hissettiğini ifade eden Eski Cizre Spor Kulüp Başkanı Maruf Sevinç; “Yıllardır Cizre’miz de Anjiyo Ünitesi olmadığından dolayı maalesef ki kalp krizi ile ilgili bir sürü canlarımız gidiyor ve gitmeye de devam ediyor. “dedi.

iha-6.jpg

Sevinç, “Yaşadığımız son acı olayda Cizre Sporun emektar Müdürü Cengiz Şeremet’i kaybetmek bizleri derin bir üzüntüye soktu. Bu üzüntü ile birlikte buradan tüm bakanlarımıza sesleniyoruz. Cizre’de çok canlarımız gitti. Cizre Sporlu eski futbolcu ve Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Faruk İştekal, görev yaptığı hastanede Anjiyo Ünitesi olmadığı için hayatını kaybetti. Nimet Sirkeci, Mesut Meki Küni ve daha nice canlarımız ve değerlerimiz kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale ve tedavi sürecinde büyük bir öneme sahip olan Anjiyo ünitesinin olmamasından dolayı hayatlarını kaybetti. Biz buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Sağlık Bakanımızdan rica ediyoruz daha çok canlarımız gitmeden ve daha fazla acılar yaşamadan hem Cizre için hem bölgemiz için ihtiyaç olan Anjiyo Ünitesi’nin kurulmasını talep ediyoruz.”

ciizre.jpg

Taraftar gurubu başkanı Şaban Badur ise Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Sağlık Bakanımızdan ricamız Cengiz müdürümüz gibi başka canların erken yaşta toprak altına girmemesi ve insanların yolda ölmemesi için ihtiyacımız olan Anjiyo Ünitesinin en kısa zamanda ilçemize kurulmasını talep ediyoruz.”

Çevre ilçe ve köylerden günde yüzlerce vatandaşın sağlık hizmeti almak için Cizre’ye geldiğini ifade eden Cizre Spor Halkla İlişkiler Müdürü Bahattin Sabuncu ise bu konudaki en büyük eksikliğimiz ve ihtiyacımız Anjiyo Ünitesidir. Bu ihtiyacımızın acilen giderilmesi için halkımız adına,Cizre Spor ve taraftarları adına talep istiyoruz.”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.