“Cizre’nin Ulu Çınarları Evde Bakım Vefa Projesi” Başlatıldı

“Cizre’nin Ulu Çınarları Evde Bakım Vefa Projesi” Başlatıldı

“Cizre’nin Ulu Çınarları Evde Bakım Vefa Projesi” uygulanmaya başlandı.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç’un talimatları ile projelendirilen Cizre Kaymakamlığı takip, talep ve önderliğinde başlatılan, Cizre Belediyesinin de proje ortağı olduğu “Cizre’nin Ulu Çınarları Evde Bakım Vefa Projesi” ilçede uygulanmaya başlandı.

Hasta ve yaşlı bakım eğitimleri almış personeller tarafından 30'a yakın yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşın en temel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Cizre’de ilk defa uygulamaya geçirilen bu proje ile başta yaşlılar olmak üzere kimsesiz vatandaşlara dönük çalışmalar başlatıldı.

Bu kapsamda, Cizre Kaymakamlığı SYDV (Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına) kayıtlı olan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçları anında gideriliyor. Başvuru sahibi vatandaşların evlerinin genel temizliği yapılırken vatandaşlarında kişisel bakım ihtiyaçları karşılanıyor.

“Cizre’nin Ulu Çınarları Evde Bakım Vefa Projesi” ile yaşlılık, hastalık veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen aileler ziyaret ediliyor. Ziyaret edilen evlerde, ev içi temizlik olmak üzere perde yıkama, cam silme, toz alma ve mutfak temizliği gibi detaylı temizlik yapılırken, vatandaşlarında kişisel bakım ihtiyaçları gideriliyor.

Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü “Cizre’nin Ulu Çınarları Evde Bakım Vefa Projesi” vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Kaymakam Mehmet Tunç, yaptığı açıklamada; “Evde bakım hizmetimizle başta kimsesiz yaşlılarımız olmak üzere engelli ve en temel temizlik ihtiyaçlarını sağlayamayan vatandaşlarımızın en öncelikli gündelik ihtiyaçlarına çözüm oluşturuyoruz. Halkımızın ihtiyacı olan ne varsa karşılamak adına canla başla çalışıyoruz. Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesi olarak yaşlılarımıza ve hastalara ne kadar çok hizmet verirsek kendimizi o kadar mutlu ve huzurlu hissedeceğiz. Amacımız yaşlılarımızın ve hastalarımızın dualarını almak, Devletimizin sosyal devlet olma ilkesini vatandaşlarımıza hissettirebilen, vatandaşlarımızın hiçbir zaman yalnız olmadıklarını, devletimizin, Kaymakamlığımızın ve belediyemizin şefkat elinin her zaman yanlarında olduğunu göstermek ve hissettirebilmektir” şeklinde konuştu.

cizrenin-ulu-cinarlari-evde-bakim-vefa-projesi-baslatildi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.