CİZRE’YE GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ KURULUYOR

CİZRE’YE GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ KURULUYOR

Cizre’de sokak hayvanlarına gönül vermiş olan Mazlum Serim ve hayvanseverler Kaymakam Davut Sinanoğlu’nu makamında ziyaret ederek, ilçede geçici bakımevi kurulması talebinde bulundular.

Gönüllüler, Cizre‘de sokak hayvanları için yaptıkları beslenme, barınma, tedavi gibi etkinlikler hakkında Kaymakam Sinanoğlu’na bilgiler vererek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Kaymakam Sinanoğlu; ”Hayvanların sahiplendirilinceye veya alındığı ortama geri bırakılıncaya kadar rehabilite edildiği ve bu süre içerisinde geçici olarak kaldığı bir tesise ihtiyacımız var. Bu aynı zamanda Belediyelerin de yükümlülükleri arasındadır. Böyle bir tesis için ilimizdeki diğer belediyelerle ortak bir bakımevi olur mu diye düşünmüştük, ilerleme kaydedemedik. Bu tür tesislerin kurulması kolay ancak devam edebilmesi için ciddi kaynaklara ihtiyaç var. Ayrıca sivil bir organizasyon ve vatandaş desteği de gerekli. Belediye olarak ilçemizin ihtiyacını karşılayacak şekilde bir tesis için çalışma başlatacağız. Konu ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığından da destek talep edeceğiz" dedi

Hayvanseverlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Davutoğlu, bakımevi kuruluncaya kadar da hayvanseverlere hayvanların bakımı ve rehabilite edilmesi konusunda destek vereceğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.