Çocuğu Okula Giden Anne ve Babalara Büyük Destek: 4.359 Yardım Ödemesi Müjdesi!

Çocuğu Okula Giden Anne ve Babalara Büyük Destek: 4.359 Yardım Ödemesi Müjdesi!

Ailelerin yüzünü güldürecek bir haberimiz var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların okul çağındaki ailelere büyük bir destek programının çıkacağını açıkladı.

Ekim ayı içinde ailelerin hesaplarına yatırılacak bu destek ödemeleri, çocukların temel ihtiyaçları ve eğitim giderlerini karşılamalarına yardımcı olacak. İşte bu önemli destek bileşenleri:

Destek Ödemesinin Detayları

Bakan Göktaş, 2023 yılı Ekim ayında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında toplamda 580 milyon lira tutarında destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu ödemelerin e-devlet platformu üzerinden gerçekleştirileceğini ve Kasım ayında da devam edeceğini belirtti.

Ödeme Miktarları Nasıl Belirleniyor?

Destek ödemelerinin miktarları, çocukların eğitim düzeylerine göre değişkenlik göstermektedir. İşte ödeme miktarlarına dair detaylar:

Okul Öncesi: 2.422 TL

İlkokul ve Ortaokul: 3.622 TL

Lise: 3.874 TL

Üniversite: 4.359 TL

Başvuru Şartları ve Değerlendirme Süreci

Bakanlık, destek ödemelerinden faydalanan aileler için bazı kriterler belirler. Başvuru şartları ve ailelerin değerlendirilme süreci, ekonomik ve sosyal koşullar ile faktörler gibi etkenler dikkate alınarak gerçekleştiriliyor. Başvuru sonrasında uygun olabilecek aileler ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendiriliyor. Bu destek programı, ailelerin maddi yüklerini hafifletmek ve bunların eğitimine destek olmak amacıyla hayata geçirilmiştir.

Türkiye'nin geleceği olan yaşamın eğitimine katkıda bulunacak bu destek programı, aileler için büyük bir rahatlama kaynağı olacak.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum