Çocuğu Okula Giden Annelere Müjde: 5 bin 782 TL Yardım Ödemesi Yapılacak

Çocuğu Okula Giden Annelere Müjde: 5 bin 782 TL Yardım Ödemesi Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere destek yapılıyor. Sosyal Ekonomik Destek (SED) paketi adı altında çocukları okula giden ailelere 4 bin 782 tl yardım ödemesi yapılıyor.

2024 yılında, çocukları okula devam eden ihtiyaç sahibi ailelere, önemli bir maddi destek sağlanacak. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı, 2024 itibarıyla okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğrenimdeki çocuklar için aylık destek ödemelerini belirledi.

Aylık Destek Ödemeleri Detayları
Ocak 2024'ten itibaren, ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının eğitimi için her ay 5 bin 782 TL'ye kadar destek alabilecekler. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programının ödemeleri, şu detaylara sahip:

1. Değerlendirme ve Başvuru Süreci
Ailelerin ekonomik ve sosyal durumları, özenle değerlendirilecek. SED desteği, özellikle ekonomik zorluk içinde olan ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelere yönelik olarak tasarlandı.

Başvuruların değerlendirilmesinde ailenin gelir durumu, çocukların okul durumu ve ailenin toplumsal koşulları gibi faktörler göz önünde bulundurulacak.

2. Destek Miktarları

  • Okul öncesi için aylık 2 bin 421 TL'den 3 bin 614 TL'ye,
  • İlköğretim düzeyindeki çocuklar için 3 bin 632 TL'den 5 bin 421 TL'ye,
  • Ortaöğretim seviyesindeki çocuklar için 3 bin 874 TL'den 5 bin 782 TL'ye,
  • Yükseköğrenimde okuyan gençler için 4 bin 358 TL'den 6 bin 505 TL'ye kadar destek sağlanacak.

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için koşullar;

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

Başvurular, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programına e-Devlet üzerinden yapılabilecektir. Bu süreçle ilgili detaylar, resmi internet sitesinde yer alacaktır.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum