"Çocuklarla El Ele Dünya Güvende" Projesi Kapsamında Ağaç Dikildi

"Çocuklarla El Ele Dünya Güvende" Projesi Kapsamında Ağaç Dikildi

"Çocuklarla El Ele Dünya Güvende" isimli e twinning projesiyle anaokul öğrencileri ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Farkındalık yaratmak ve davranışın kalıcılığını sağlamak için en uygun yaşlar okul öncesi dönem yaş grubu olduğunu dile getiren okul öncesi öğretmeni Damla Topuz, Vakıf Anaokulunda 5 yaşındaki çocuklarla ağaç dikti.

“Dünyanın yaşanılır bir yer olabilmesi için; insanların çevreye daha duyarlı davranması gerekmektedir” diyen okul öncesi öğretmeni Damla Topuz; “Çevreye atılan atıklar ile dünyamızı bir çöplüğe dönüştürmekte olduğumuzu görüyoruz. Daha çok farkındalık kazanmalıyız. Okul öncesi çocuklarıyla birlikte uygulama etkinlikleri yaparak aileleri de bu sürece dahil etmek uygun yaşama koşullarına sahip olabilmemiz için bir temeldir. Çevreye atılan atık malzemelerin değerlendirilmesi, çöp olarak nitelendirdiğimiz ve aslında geri dönüşebilir ya da toprağa kazandırabileceğimiz atıkların dönüşümünün sağlanması için elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde konuştu.

"Çocuklarla El Ele Dünya Güvende" isimli e Twinning projesi kapsamında farkındalık yaratmak için Vakıf Anaokulunda geri dönüşüm, doğa ve çevre bilinci ile ilgili "Çocuklarla El Ele Dünya Güvende" isimli e Twinning projesini yürüten okul öncesi öğretmeni Damla Topuz 5 yaş grubu Kelebekler sınıfı ile fidan dikimi gerçekleştirildi.

İlk başta İnternette hazırlanan çark oyunu ile toprağın görevleri hem oynayarak hem eğlenerek ana sınıfı öğrencilerine anlatıldı. Daha sonra proje kapsamında uygulamaya geçilerek çocukları toprakla buluşturuldu. Çocuklarla okul bahçesinde toprağın önemi anlatılarak fidan dikimi gerçekleştirildi.

Elleri​​​​​​​ toprakla bütünleşen çocuklar ağaçlarını diktikten sonra su vererek okul bahçelerinde ağaç dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.