ÇOGEP Kapsamında Düzenlenen Voleybol Turnuvasının Final Müsabakası Yapıldı

ÇOGEP Kapsamında Düzenlenen Voleybol Turnuvasının Final Müsabakası Yapıldı

          Vali Ali Hamza Pehlivan Cizre’de, Emniyet Müdürlüğü’nün ÇOGEP programı kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasının final müsabakasını izledi.

          Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği işbirliği ile gerçekleştirilen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 10 lise takımının katılımlarıyla voleybol turnuvası düzenlendi.

          Vali Ali Hamza Pehlivan, “Umuda Açan Nergis Çiçekleri” adlı ÇOGEP projesi kapsamında Cizre İlçemizde düzenlenen Liseler Arası Kadın Voleybol Turnuvasının final müsabakasını izledi.

          Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan final müsabakası çok çekişmeli geçti. Maçı Hacı Fettah Kadoğlu Anadolu Lisesi 3-2'lik skorla kazandı.

          Müsabakanın ardından Vali Pehlivan, iki takımı da tebrik ederek kazanan takıma kupa ve madalyalarını takdim etti, projeyi hayata geçiren İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü, katkı ve işbirliği yapan kurumları, görev alan personeli, öğretmen ve öğrencileri kutladı ve teşekkür etti.

          Vali Pehlivan, Cizre Emniyet Spor Salonunda Hacı Fettah Kadoğlu Anadolu Lisesi ile Cizre Merkez Anadolu Lisesi arasında oynanan müsabakayı Cizre Kaymakam Vekili, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ayar, İlçe Emniyet Müdürü Eren Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Okan Talay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Gençlik Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, İlçe İŞKUR Müdürü Mustafa Orhan, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç, Allpower Cizre Belediyespor Voleybol Takımı Başkanı Süleyman Çağlı, emniyet personelleri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte tribünden takip etti.

          ÇOGEP projesi hakkında da bilgiler veren Vali Pehlivan, proje ile gençlerin suça sürüklenmelerinin engellenmesi, içinde bulunduğu topluma uyum sağlamaları, sosyal çevre ve maddi imkânsızlıklar nedeni ile koruyucu ve önleyici tedbirler alınarak çocuk ve gençlerin milli birlik ve kardeşlik duygularının geliştirilmesi, topluma ve ülkesine faydalı birer birey olmalarının sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

          Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünün bu projeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İlçe Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Orman İşletme Şefliği ile ortak yürüttüğünü ifade eden Vali Pehlivan, projenin bütçesinin 308.650,00 TL olduğunu söyledi ve proje kapsamında Liseler Arası Kadın Voleybol Turnuvasının yanı sıra düzenlenen diğer faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

          Proje kapsamında düzenlenen diğer faaliyetler şöyle;

· 18-24 yaş grubu 20 kadına yönelik Pasta Yapımı ve Sunumu kursu, 11-14 yaş grubu 20 çocuğa yönelik Müzik/Enstrüman (Gitar/Bağlama) Kursu, 10-14 yaş grubu 10 çocuğa yönelik Okçuluk Kursu düzenlendi.

· 06-14 yaş grubu 1000 öğrenci okullarında ziyaret edilerek genel güvenlik konularında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

· 05-07 yaş grubu 250 anaokulu öğrencisi okullarında ziyaret edilerek genel güvenlik konularında bilgilendirme yapıldı.

· 10-14 yaş grubu 1200 çocuğa yönelik Kitap Okuma Etkinliği düzenlendi.

· 06-14 yaş grubu 2000 çocuğa yönelik Ödüllü Resim-Şiir Yarışması düzenlendi.

· 06-09 yaş grubu 500 çocuğa yönelik Nergis Çiçekleri Eğitici Kartları vasıtasıyla Doğru Davranış Kazandırma Eğitimleri düzenlendi.

· 10-14 yaş grubu okullarına devamsızlık yapan 50 öğrenciye yönelik Aile Ziyareti ve Eğitim Destek Faaliyetleri kapsamında okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kırtasiye desteğinde bulunuldu.

· 10-14 yaş grubu 50 çocuğun katılımıyla 200 Fidan dikildi.

· 10-14 yaş grubu 100 çocuğun katılımıyla Duvar Boyama Etkinliği düzenlendi.

· 07-14 yaş arası 100 çocuğun katılımıyla Uçurtma Şenliği ve Piknik Etkinliği düzenlendi.

· 06-09 yaş arası 500 çocuğun katılımıyla Sinema Etkinliği düzenlendi.

· 10-14 yaş arası 50 çocuğun katılımıyla Bowling Etkinliği düzenlendi.

· 11-14 yaş arası 40 çocuğun katılımıyla İstanbul-Çanakkale Gezi Etkinliği düzenlendi.

          Proje kapsamındaki bu ve benzeri çalışma ve faaliyetler sayesinde 10 bine yakın çocuk ve gence ulaşıldı.

          Program turnuvaya katılan takımlara madalyalarının takdim edilmesinin ve günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. cogep-program.jpegcogep-programi-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.